back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Κισίντα συνέχισε την προεκλογική του δραστηριότητα μετά το συμβάν με την έκρηξη αντικειμένου

Διαβάστε επίσης

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα συνέχισε την προεκλογική του δραστηριότητα, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα σήμερα μετά την έκρηξη αντικειμένου καθώς ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία στη δυτική Ιαπωνία, μεταδίδουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μόνον 9 μήνες μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά άνδρα εν μέσω προεκλογικής ομιλίας του. Η δολοφονία του Άμπε συγκλόνισε την Ιαπωνία όπως και ολόκληρο τον κόσμο και ανάγκασε το αρχιπέλαγος να αναθεωρήσει τα μέτρα ασφαλείας του.

“Ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη (…) Η αστυνομία ερευνά για να μάθει τις λεπτομέρειες, αλλά θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που ανησύχησα και θορύβησα πολλούς ανθρώπους”, σημείωσε ο Κισίντα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) σε δηλώσεις που έκανε μπροστά στον σταθμό της Ουακαγιάμα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό.

“Μια σημαντική προεκλογική εκστρατεία για τη χώρα μας διεξάγεται τώρα και οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού και να την φέρουμε εις πέρας”, πρόσθεσε.

Ο Κισίντα, ο οποίος απομακρύνθηκε σώος και αβλαβής από τους σωματοφύλακές του, αναμένεται να μετάσχει και σε άλλη προεκλογική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στην Σίμπα, κοντά στο Τόκιο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμενόταν σήμερα το πρωί να απευθυνθεί στον κόσμο στο αλιευτικό λιμάνι Σαϊκαζάκι για να υποστηρίξει υποψήφιο του κόμματός του στις ενδιάμεσες εκλογές και είχε μόλις δοκιμάσει ένα τοπικό ψάρι όταν προκλήθηκε πανικός στο πλήθος.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, μετέδωσαν ότι εκσφενδονίστηκε αντικείμενο που έμοιαζε με “καπνογόνο” και εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειξαν το πλήθος να μετακινείται προτού ακουστεί έκρηξη και ακολουθήσει καπνός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε εικόνες που δείχνουν ένα άτομο να καθηλώνεται στο έδαφος από την αστυνομία την ώρα που το πλήθος διαλύεται και μετέδωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη επί τόπου ως ύποπτος για “παρακώλυση εμπορικής δραστηριότητας”.

Η αστυνομία της Ουακαγιάμα γνωστοποίησε στο AFP ότι συνελήφθη ένας 24χρονος που προέρχεται από την περιοχή Χιόγκο, στη δυτική Ιαπωνία. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τα κίνητρα της έκρηξης.

Η Ιαπωνία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας μετά τη δολοφονία τον Ιούλιο του πρώην πρωθυπουργού Άμπε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του.

Το σημερινό συμβάν σημειώθηκε ενώ η Ιαπωνία φιλοξενεί αυτό το σαββατοκύριακο υπουργικές συνόδους της G7 στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σύνοδος των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου είναι εξάλλου προγραμματισμένο να γίνει τον Μάιο στη Χιροσίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα