back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζει η Ορθοδοξία.

Ευχές για “ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο” απέστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία παρακολούθησε την Αναστάσιμη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 12 το μεσημέρι η κυρία Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στην Προεδρική Φρουρά.

“Το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας” ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πύργο, της Τήνου. Σημείωσε ότι “η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών” και ευχήθηκε “η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό”.

Την ευχή να ακολουθήσουν κι άλλες «αναστάσεις», προσωπικές και συλλογικές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα για το Πάσχα.

Ευχές για υγεία και ευημερία σε όλο τον ελληνικό λαό απηύθυνε από την Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

“Δύναμη και υγεία σε όλους και όλες” ευχήθηκε από τη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο μήνυμα του ευχήθηκε “στις 21 Μαΐου να βοηθήσουν όλοι να γίνει η ανάσταση της Ελλάδος”.

“Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης” τονίζει στο πασχαλινό μήνυμά του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.

Εορταστικά γεύματα αγάπης θα προσφέρει και σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Το εορταστικό τραπέζι για τους αστέγους και όσους φιλοξενούνται στις δομές της πόλης και στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144. Το εορταστικό γεύμα θα πλαισιωθεί μουσικά από την ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη, με εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε χθες βράδυ ένα κοριτσάκι 7 χρονών, το οποίο τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα.

Σε κατάσταση εμφυλίου το Σουδάν, όπου μαίνονται πολύνεκρες μάχες ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς. Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ένωση Σουδανών Γιατρών” οι εχθροπραξίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 56 ανθρώπους, ενώ άλλοι 595 είναι οι τραυματίες. Δεν έχει γίνει σαφές πόσα από τα θύματα είναι άμαχοι. Μεταξύ των τραυματιών και δύο Έλληνες, οι οποίοι τραυματίστηκαν στη σουδανική πρωτεύουσα, στο Χαρτούμ, από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην εκκλησία μετά το τέλος της λειτουργίας της Αναστάσεως. Την πληροφορία έκανε γνωστή ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει σύσταση στα μέλη της ελληνικής κοινότητας να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις και να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας. Ο Αραβικός Σύνδεσμος οργανώνει σήμερα, εσπευσμένα, έκτακτη σύνοδο, κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, όπου εδρεύει ο οργανισμός, και του Ριάντ. Πρόκειται για κράτη-συμμάχους του σουδανικού στρατού, που έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τους παραστρατιωτικούς, οι οποίοι επιδιώκουν να τον ανατρέψουν.

Σε νοσοκομείο του Παρισιού εισήχθη εσπευσμένα χθες βράδυ, ο ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Ζαν-Μαρί Λεπέν, 94 ετών, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε και εξάντληση.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα