back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με τα τοπικά έθιμα να αναβιώσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιορτάζεται σήμερα το Πάσχα σε όλη τη χώρα.

Ευχές για υγεία και μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας, απέστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Εορταστικά γεύματα αγάπης προσφέρει και σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Εξάλλου, εορταστικό τραπέζι θα στρωθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, Εχελιδών & Πειραιώς 144. Το εορταστικό γεύμα θα πλαισιωθεί μουσικά από την ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Με τραυματισμούς συνοδεύτηκε και φέτος το επικίνδυνο έθιμο με τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης. Δύο αγόρια 13ων και 14ων ετών τραυματίστηκαν σοβαρά στα χέρια σε Σύμη και Αγκίστρι από κροτίδα, ενώ στη Ρόδο, ένα 7χρονο κοριτσάκι υπέστη εγκαύματα από βεγγαλικό. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν εξάλλου στο Λεωνίδιο, στην Αρκαδία, στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Βομβαρδισμένο τοπίο και φέτος οι δρόμοι γύρω από το Ναό της Αναλήψεως στο Νέο Κόσμο, όπου για άλλη μια χρονιά έσκασαν βόμβες μολότοφ και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά, το βράδυ της Ανάστασης.

Φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε τα ξημερώματα σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Από τις φλόγες υπέστησαν σοβαρές ζημιές δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα, ενώ μερικώς κάηκε μία αποθήκη τροφίμων.

Διεθνής ανησυχία για την κατάσταση στο Σουδάν. Τουλάχιστον 56 άμαχοι και «δεκάδες» στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στις μάχες ανάμεσα σε μονάδες των ένοπλων δυνάμεων και των παραστρατιωτικών, που συνεχίζονται, ενώ άλλοι περίπου 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, κατά νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί οργάνωση γιατρών. Έκτακτη σύνοδο για το Σουδάν, οργανώνει εσπευσμένα, σήμερα, ο Αραβικός Σύνδεσμος, κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, όπου εδρεύει ο οργανισμός, και του Ριάντ.

Επτά άνθρωποι –ανάμεσα τους ένα παιδί– δολοφονήθηκαν χθες από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε στο, γεμάτο κόσμο, υδάτινο πάρκο Λα Πάλμα, στο κεντρικό Μεξικό. Οι δράστες κινήθηκαν απευθείας εναντίον της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, τους εκτέλεσαν και στη συνέχεια προκάλεσαν καταστροφές στο εμπορικό κατάστημα του κέντρου και πήραν μαζί τους κάμερες και την οθόνη του κλειστού συστήματος παρακολούθησης.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που αργότερα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα