back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Για επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στη δυτική και κατά τόπους στη βόρεια χώρα και θα διατηρηθούν ως αύριο, τις απογευματινές ώρες. Γενικότερα, υπό βροχή προβλέπεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Με τραυματισμούς συνοδεύτηκε και φέτος το επικίνδυνο έθιμο με τα βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης. Δύο αγόρια 13ων και 14ων ετών τραυματίστηκαν σοβαρά στα χέρια σε Σύμη και Αγκίστρι από κροτίδα, ενώ στη Ρόδο, ένα 7χρονο κοριτσάκι υπέστη εγκαύματα από βεγγαλικό. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν εξάλλου στο Λεωνίδιο, στην Αρκαδία, στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Εορταστικά γεύματα αγάπης προσέφερε και σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Το πασχαλινό τραπέζι, εξάλλου, που στρώθηκε από νωρίς στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, ήταν πλαισιωμένο και μουσικά, από την ορχήστρα του Σπύρου Πολυκανδριώτη.

Ανοιχτή γιορτή για όλους τους πολίτες, με μουσική, παραδοσιακά εδέσματα και οβελία, οργανώνει στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» η Περιφέρεια Αττικής.

Τη τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 83 ετών, η Κατερίνα Χέλμη, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, με σημαντική διαδρομή στο σανίδι και τη μεγάλη οθόνη. Συμμετείχε μεταξύ άλλων στην ταινία «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, όπως και στην ταινία “Νόμος 4000” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Διεθνής ανησυχία για την εμφύλια σύρραξη στο Σουδάν. Έκτακτη σύνοδο οργανώνει εσπευσμένα, σήμερα, ο Αραβικός Σύνδεσμος, κατόπιν αιτήματος του Καΐρου, όπου εδρεύει ο οργανισμός, και του Ριάντ. Τουλάχιστον 56 άμαχοι και «δεκάδες» στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί σε μάχες ανάμεσα σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και των παραστρατιωτικών, ενώ άλλοι περίπου 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner έστειλε τουλάχιστον 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου πίσω στις ουκρανικές δυνάμεις με αφορμή το Πάσχα. Ο ιδρυτής της οργάνωσης, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίζεται σε βίντεο να δίνει τη σχετική εντολή και στη συνέχεια φαίνεται μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων με κάποιους να κουτσαίνουν και άλλους να μεταφέρονται σε φορεία από τους συντρόφους τους, να περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλο σε έναν λασπωμένο δρόμο, ενώ ένας άνδρας κρατώντας μια λευκή σημαία στέκεται πάνω σε ένα τεθωρακισμένο.

Και ο καιρός

Νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική, με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα