back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτο Δελτίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατ αρχάς στα δυτικά της χώρας, ενώ θα επηρεαστούν επίσης η Κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν τις απογευματινές ώρες αύριο. Την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών που επιστρέφουν από τις πασχαλινές διακοπές τους εφιστά η τροχαία. Πληροφορίες σχετικά με την βατότητα του οδικού δικτύου αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr.

Ευχές για Καλό Πάσχα απηύθυνε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Καλό Πάσχα ευχήθηκε μέσω τουίτερ και η τουρκική πρεσβεία της Αθήνας.

Παραδοσιακό τραπέζι με τη συνοδεία της ορχήστρας του Σπύρου Πολυκανδριώτη, έστρωσε ο Δήμος Αθηναίων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρούφ. Γεύματα μοιράστηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης και στους άστεγους της πόλης.

Δεκάδες σούβλες, κόκκινα αυγά και πολλά πασχαλινά εδέσματα συνοδεία παραδοσιακής μουσικής στην ανοιχτή, πασχαλιάτικη γιορτή της περιφέρειας Αττικής, στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Νωρίτερα σήμερα, ένας 70χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα και ενώ καθόταν στο οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι, στην αυλή του σπιτιού του.

Δεν έλειψαν δυστυχώς και φέτος οι τραυματισμοί το βράδυ της Ανάστασης εξαιτίας των βεγγαλικών. Ένα αγόρι 13ετων μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Σύμη στο νοσοκομείο Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’, εκεί όπου οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τέσσερα δάκτυλα του χεριού του. Σε ακρωτηριασμό των δακτύλων του αριστερού χεριού υπεβλήθη ακόμη ένα αγόρι 14 ετών το οποίο υπέστη τραύματα από κροτίδες και διακομίστηκε από το Αγκίστρι στο ίδιο νοσοκομείο.. Στο νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύεται ένα 7χρονο κοριτσάκι από τη Σύμη, το οποίο υπέστη εγκαύματα, όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα. Ακόμη 4εις νεαροί τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο. Δύο από αυτούς, με εγκαύματα στο στήθος και τα χέρια, διακομίστηκαν αρχικά στην Τρίπολη και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν χθες το βράδυ στο Μοσχάτο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν 4 φιάλες βουτανίου, 4 μπιτόνια βενζίνης καθώς και πολλά δυναμιτάκια. Λίγη ώρα αργότερα, λίγο πριν το ‘’Χριστός Ανέστη’’ περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε στην πλατεία Αττάλειας, 42 γκαζάκια και δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στη δίνη νέας εμφύλιας σύρραξης το Σουδάν. Μέχρι στιγμής 56 άμαχοι και δεκάδες στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους τραυματίες δύο Έλληνες, 42 και 55 ετών. Έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, με τραύματα από ρουκέτα στα κάτω άκρα, ωστόσο- σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο – δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για 15 εγκλωβισμένους ομοεθνείς μας σε ορθόδοξη εκκλησία στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, την ώρα που, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας. Εκτάκτως συνέρχεται η Αφρικανική Ένωσης. Σε έκτακτη σύνοδο σήμερα κάλεσε τα μέλη του και ο Αραβικός Σύνδεσμος, μετά από αίτημα της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας.

Στο ρωσο ουκρανικό μέτωπο.. Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner απελευθέρωσε 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου με αφορμή το Πάσχα. Στο μεταξύ, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι παρατείνουν και ενθαρρύνουν τις εχθροπραξίες, ενώ όπως είπε, ζήτησε από την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου..

Τη τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 83 ετών, η Κατερίνα Χέλμη, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφο. Εμβληματικές θεωρήθηκαν οι ερμηνείες της στα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και στο “Νόμος 4000” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Αττική από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις απογευματινές ώρες αύριο. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 18,1 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα