back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η εμφύλια σύρραξη στο Σουδάν. Δεκάδες είναι οι νεκροί στα αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Βαρύς ο φόρος αίματος στους αμάχους: 56 έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους δύο Έλληνες, 42 και 55 ετών. Προσώρας δεν κινδυνεύει η ζωή τους σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο, ωστόσο νοσηλεύονται εν αναμονή χειρουργικής επέμβασης αφαίρεσης θραυσμάτων που προκλήθηκαν από ρουκέτα. 15 ομόθρησκοι μας παραμένουν εγκλωβισμένοι μεταξύ διασταυρούμενων πυρών σε ορθόδοξη εκκλησία του Χαρτούμ.. Μαζί τους και ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.. «Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Δημόσια τηλεόραση..

Σε αυτό το κλίμα, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας να τηρούν τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Ο τομέας επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ ανέστειλε τις δραστηριότητες του στο Νταρφούρ, αφότου τρεις εργαζόμενοί του έπεσαν θύματα της εμφύλιας διαμάχης.

Επείγουσα έκκληση να τερματιστεί η βία απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα. Ειρηνικό διάλογο ζήτησαν οι γειτονικές χώρες, Αίγυπτος και Νότιο Σουδάν. Εκτάκτως συνέρχεται η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Ανένδοτοι ωστόσο στις διεθνείς πιέσεις παραμένουν οι στρατηγοί Ντάγκλο και Μπουρχάν που μάχονται για την κατάληψη της εξουσίας.

Στα καθ’ ημάς

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα σε όλο το μήκος της δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ενώ αναμένεται να εξασθενίσουν μετά τις απογευματινές ώρες αύριο. Την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών εφιστά η τροχαία. Πληροφορίες σχετικά με την βατότητα του οδικού δικτύου παρέχονται στην ιστοσελίδα www.astynomia.gr.

Ένας 70χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα το μεσημέρι την ώρα που η οικογένεια καθόταν γύρω από το πασχαλινό τραπέζι, στην αυλή του σπιτιού της στο Μενίδι.

Από την Ανάσταση μέχρι τώρα πολλά ήταν τα περιστατικά τραυματισμών και εγκαυμάτων από κροτίδες και βεγγαλικά. Νωρίτερα σήμερα, ένα 9χρονο αγόρι από την Αλβανία διακομίστηκε από την Πύλο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, με ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου και θλαστικό τραύμα στην παλάμη, που προκλήθηκε από κροτίδα που ‘’έσκασε’’ στο χέρι του.

Στο νοσοκομείο Παίδων εξάλλου νοσηλεύονται ένα αγόρι 13ων ετών από την Σύμη κι ένας 14χρονος από το Αγκίστρι, έχουν και οι δύο υποστεί χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού δακτύλων. Στο νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύεται 7χρονο κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα από βεγγαλικά στο χωριό Μαλώνα της Σύμης. Δύο ακόμη νεαροί διακομίστηκαν από το Λεωνίδιο σε νοσοκομείο της Αθήνας, με εγκαύματα στο στήθος και τα χέρια.

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν χθες το βράδυ στο Μοσχάτο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν 4 φιάλες βουτανίου, 4 μπιτόνια βενζίνης καθώς και πολλά δυναμιτάκια. Λίγη ώρα αργότερα, λίγο πριν το ”Χριστός Ανέστη” περιπολικό της Άμεσης Δράσης εντόπισε στην πλατεία Αττάλειας, 42 γκαζάκια και δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός τουρισμός θα εισφέρει φέτος περισσότερα από 18 δις ευρώ εξέφρασε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, σημειώνοντας ότι με βάση τις διεθνείς τάσεις τα τουριστικά μεγέθη στη χώρα μας, θα παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση τα επόμενα χρόνια

Στο ρωσο ουκρανικό μέτωπο. Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner απελευθέρωσε 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου με αφορμή το Πάσχα. Στο μεταξύ, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρώπη ότι παρατείνουν και ενθαρρύνουν τις εχθροπραξίες, ενώ όπως είπε, ζήτησε από την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου..

Τη τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 83 ετών, η Κατερίνα Χέλμη, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Συμμετείχε σε 25 κινηματογραφικές ταινίες και 4εις τηλεοπτικές σειρές. Εμβληματικές θεωρήθηκαν οι ερμηνείες της στα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και στο “Νόμος 4000” του Γιάννη Δαλιανίδη.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Αττική από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις απογευματινές ώρες αύριο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,4 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα