back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Κικίλιας: Η μάχη είναι μία, αυτή της 21ης Μαΐου

Διαβάστε επίσης

“Για εμάς τους Νεοδημοκράτες η μάχη είναι μία, αυτή της 21ης Μαΐου. Αυτή η κάλπη θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις και θα προσδιορίσει τα πιθανά σενάρια είτε αυτοδυναμίας είτε κυβέρνησης συνεργασίας”, ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ των αυτοδύναμων, σταθερών κυβερνήσεων και όχι των θνησιγενών συγκυριακής συνεργασίας, καθώς πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα κουλτούρα σταθερών συνεργασιών βασισμένων σε κοινές προγραμματικές θέσεις και όχι σε κατανομή υπουργικών θέσεων. “Το ζήσαμε κατά κωμικοτραγικό τρόπο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ. Η πιθανότητα συγκυβέρνησης αν μετά τις δεύτερες εκλογές δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, θα αφορά σε προγραμματικές συγκλίσεις και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε αντίθετη άποψη σε αυτό” δήλωσε, προσθέτοντας ότι “αν έχουμε στο μυαλό μας, το τι θέλουν δηλαδή οι πολίτες, δεν θα υπάρξει αδιέξοδο ούτε θα συρθεί σε ακυβερνησία η χώρα”.

Όπως υπογράμμισε, δεν έχει υπάρξει άλλη κυβέρνηση η οποία τήρησε τις προεκλογικές προγραμματικές της δεσμεύσεις σε τέτοιο βαθμό, και μάλιστα εν μέσω πολλαπλών κρίσεων τις οποίες αντιμετώπισε αποτελεσματικά. “Το γνωρίζω καλά γιατί ήμουν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ως υπουργός Υγείας στην αντιμετώπιση των πρώτων κυμάτων της πανδημίας. Και ως υπουργός Τουρισμού όπου παρά τις κρίσεις φέραμε ανάπτυξη, έσοδα, θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην καρδιά της πόλης. Και μάλιστα σε περιοχές του κέντρου, όπως αυτές από την Ομόνοια και κάτω, που έχουν αρχίσει να αποκτούν οικονομική ευρωστία, κίνηση, φως και ασφάλεια. Κάτι που δίνει αξία στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, στον εμπορικό κόσμο και βέβαια στις περιουσίες των πολιτών” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με τη φετινή τουριστική περίοδο, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι τα έσοδα από τον τουρισμό να υπερβούν τουλάχιστον κατά 10% τα αντίστοιχα του 2022, σημειώνοντας ότι οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Καναδά έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου, η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατήσεων σε όλες τις μεγάλες αγορές (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Σκανδιναβία κ.α.) και επιπλέον φέτος είναι ανοιχτές οι αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας.

Τέλος, σχετικά με τις ελλείψεις εργαζόμενων και τις συνθήκες εργασίας, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει ζητήσει ποιοτικές και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας και χαιρέτισε τη συμφωνία εργοδοτών- εργαζόμενων για συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς κατά 10,5% τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα