back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν με τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών να αυξάνεται ενώ την ίδια στιγμή δραματικές στιγμές περνούν οι Έλληνες που ζουν στη χώρα και παραμένουν εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΠΟΥ τους 97 έφθασαν οι νεκροί από τις σφοδρές μάχες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών. 15 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στον Ναό του Ευαγγελισμού χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και ενώ απ’ έξω ακούγονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι και τρία παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Με εντολή του Νίκου Δένδια έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ανά τμήματα αναμένεται να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα οι εκδρομείς του ΠΑΣΧΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κιμωνα Λογοθετη, σύμβουλου διαχείρισης κυκλοφορίας στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 984, παρά τη μαζική έξοδο, από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως οι εκδρομείς επιλέγουν να επιστρέψουν σταδιακά έως το τέλος της εβδομάδας. Ωστόσο απόψε και αύριο αναμένεται να επιστρέψει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Στην Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Πολύ αυξημένη η κίνηση στα διόδια Μαλγάρων και στα δυο ρεύματα. Προκειμένου να αποσυμφορρηθεί η κίνηση των οχημάτων από και προς Θεσσαλονίκη, οι μπάρες στα διόδια κλείνουν και ανοίγουν κατά διαστήματα. Μέχρι τις 10.00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Βροχές στην ηπειρωτική χώρα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Θράκη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη χώρα με τις βροχοπτώσεις ωστόσο να εξασθενούν τις βραδινές ώρες για να να ενισχυθούν και πάλι αύριο Τρίτη του Πάσχα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Με πληρότητες που φθάνουν το 75% επιστρέφουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας καθώς αρκετοί είναι αυτοί που παρατείνουν τις διακοπές τους . Συνολικά για σήμερα από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 35 ακτοπλοϊκά δρομολόγια και 30 για τον Αργοσαρωνικό.

Μετά από μία μικρή ανάπαυλα για τον εορτασμό του ΠΑΣΧΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά από αύριο νέες εξορμήσεις και χαράσσει το πρόγραμμα των επόμενων, όλο και πιο πυκνών, περιοδειών. Την Τετάρτη του Πάσχα αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα. Η 22η Απριλίου φαίνεται πως είναι η ημερομηνία της επίσημης προκήρυξης των εθνικών εκλογών με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να μεταβεί στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας τη διάλυση της Βουλής.

Ντιμπέιτ εδώ και τώρα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξετυλίξει το κυβερνητικό του πρόγραμμα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στο τετραπτυχο «αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί αύριο το Λαύριο και την Τετάρτη του Πάσχα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ωδείο της Δράμας.

Τρία παιδιά ηλικίας 9,13 και 14 ετών νοσηλεύονται μετα τους τραυματισμούς τους από κροτίδες και βεγγαλικά στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ . Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γεννηματάς νοσηλεύεται στη ΜΕΘ 27χρονος τραυματίας που μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο.

Επίσης ένας 70χρονος τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι Κυριακή του Πάσχα στο πόδι από αδέσποτη σφαίραστην αυλή του σπιτιού του στο Μενίδι.

Με το πρόγραμμα των δρομολογίων της Κυριακής κινούνται σήμερα Δευτέρα του Πάσχα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ. Με τροποποιήσεις και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής.

Ελεύθερη θα είναι αύριο Τρίτη του Πάσχα η είσοδος στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία όλης της χώρας, που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την Διεθνή ημέρα Μνημείων.

Άγρια δολοφονία σε παλιά μονοκατοικία στους Αμπελόκηπους . Ένας 60χρονος από την Πολωνία υπό την επήρεια μέθης τραυμάτισε θανάσιμα χθες Κυριακή του Πάσχα τον 45χρονο φίλο του έπειτα από λογομαχία με κουζινομάχαιρο. Ο δράστης συνελήφθη.

Η υπουργός Παιδείας του Βρανδεμβούργου και σύζυγος του καγκελάριου, Μπρίτα Ερνστ, παραιτείται από την κυβέρνηση του κρατιδίου, έπειτα από έντονη διαφωνία στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), όπως αναφέρει η εφημερίδα BILD. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυρία Ερνστ εισηγήθηκε την κάλυψη 200 κενών θέσεων εκπαιδευτικών από κοινωνικούς λειτουργούς, πρόταση την οποία απέρριψαν οι βουλευτές του κόμματός της στο τοπικό κοινοβούλιο.

Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είναι ο Τζέναρο Γκατούζο με τον Ιταλό τεχνικό να είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ερυθρόλευκους

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται αύριο στην Αττική. Στα βόρεια θα σημειωθούν τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα