back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο ευρωβουλευτής και γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, έπειτα από καταγγελία για παρενόχληση. “Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση”, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας ζητεί ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης, κάνοντας λόγο για “καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια”, σημειώνοντας ότι η επίθεση αυτή σε βάρος του πραγματοποιείται, μάλλον όχι τυχαία, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Όπως, επίσης, τονίζει, θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του. Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές Αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και ανέφερε ότι το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Σώματος.

“Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ερωτώντας τι ακριβώς αφορά η καταγγελία, εάν έγινε σήμερα για πρώτη φορά και εάν ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος, ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δυσκολία η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αττική. Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου ανά διαστήματα, από τον Ισθμό μέχρι τη Ν. Πέραμο. Στην Αθηνών – Λαμίας, προβλήματα στο ύψος της λίμνης Υλίκη. Σύμφωνα με την Τροχαία, στο ρεύμα εισόδου στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει 34 ταμεία για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ στα διόδια Ελευσίνας λειτουργούν περισσότερα από 20 ταμεία.Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Στην επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου για την έγκριση της πώλησης εξαρτημάτων στην Τουρκία που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πτήσεων των μαχητικών F-16, προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ειδοποίηση αφορά ένα προγενέστερο αίτημα αγοράς αμυντικού εξοπλισμού (αξίας 260 εκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο δεν σχετίζεται με το αίτημα της αναβάθμισης των κιτ εκσυγχρονισμού και της αγοράς νέων μαχητικών (αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Σχετικά με το δεύτερο αίτημα, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επιλέξει να μην στείλει την επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις έντονες ενστάσεις που έχουν διατυπώσει κορυφαίοι Αμερικανοί νομοθέτες. Όπως τονίζεται, η ειδοποίηση που στάλθηκε σήμερα στο Κογκρέσο αφορά ραντάρ και αναβαθμίσεις λογισμικού των ηλεκτρονικών συστημάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πτήσεων (OFP) με την ικανότητα Αυτόματης Αποφυγής Σύγκρουσης με το Έδαφος (Automatic Ground Collision Avoidance System).

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν, με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για τουλάχιστον 97 νεκρούς και 365 τραυματίες. Ο σουδανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ανέκτησαν τον έλεγχο του κτιρίου του εθνικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, αναφέροντας ότι οι μεταδόσεις θα συνεχιστούν. Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητούν Ουάσιγκτον και Λονδίνο. Στιγμές αγωνίας για τους περίπου 60 Έλληνες που ζουν στη χώρα – 15 άτομα, μεταξύ τους και Έλληνες, αλλά και 3 παιδιά, παραμένουν εγκλωβισμένοι στον Ναό του Ευαγγελισμού, χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και ενώ απ’ έξω ακούγονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί. Με εντολή του Νίκου Δένδια έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό εάν έδωσαν άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, εμπλέκοντας έτσι έμμεσα την Ελλάδα στον εμφύλιο. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις”, τονίζει η Κουμουνδούρου. “Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για τους ελληνικής καταγωγής πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Σουδάν, εν μέσω αιματηρού εμφυλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε προεκλογική τροχιά από αύριο και πάλι η χώρα. Την Κέρκυρα επισκέπτεται μεθαύριο, Τετάρτη του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το Σάββατο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα επισκεφθεί την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και η χώρα, επισήμως πλέον, να οδηγηθεί στις εκλογές της 21ης Μαΐου. O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αύριο επισκέπτεται το Λαύριο, όπου στις 6:00 το απόγευμα θα συνομιλήσει με πολίτες σε καφέ στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ την Τετάρτη θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ωδείο της Δράμας.

Τη διενέργεια 21.197 ελέγχων για πυροτεχνικά είδη από τις 3 Απριλίου έως σήμερα ανακοίνωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν 69 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 312.226 πυροτεχνικά είδη. Σημειώνεται ότι σοβαροί τραυματισμοί σημειώθηκαν και φέτος το Πάσχα εξαιτίας του εθίμου με τα βεγγαλικά. Συγκεκριμένα, οκτώ άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία στη διάρκεια των εορτών, τρία παιδιά ακρωτηριάστηκαν, ακόμα ένα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα, ενώ 27χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο Λεωνίδιο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ελεύθερη θα είναι αύριο Τρίτη του Πάσχα η είσοδος στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία όλης της χώρας, που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την Διεθνή ημέρα Μνημείων.

Η Μόσχα επιθυμεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία “το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία και την κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, Μάουρα Βιεϊρά, ο οποίος, από την πλευρά του, επανέλαβε την πρόθεση της χώρας του να συγκροτήσει μια ομάδα χωρών που θα διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας, επίσης, ότι η Βραζιλία τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και κατά της επιβολής μονομερών κυρώσεων.

Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στον Ολυμπιακό είναι ο Τζενάρο Γκατούζο, με τον Ιταλό τεχνικό να είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ερυθρόλευκους.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα