back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Κατρούγκαλος: Οι υποκλοπές στοιχειώνουν την κυβέρνηση που αποφεύγει να απαντήσει έχοντας στο μυαλό της, ένοχες ευθύνες

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν δίνει απαντήσεις για το αν απέστειλε το παράνομο λογισμικό predator στο Σουδάν, όπως είχε παραδεχθεί ότι έκανε με τη Μαδαγασκάρη, άσκησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Μία χώρα φιλειρηνική όπως η Ελλάδα δεν μπορεί να παίρνει μέρος σε εμφύλιες συγκρούσεις άλλων χωρών. Όπως δεν θα μπορούσε να αποστείλει όπλα έτσι δεν μπορεί να στέλνει το παράνομο λογισμικό predator κάτι που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται από τον κανονισμό του 2021 της ΕΕ. Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ομολογήσει ότι είχε στείλει το παράνομο λογισμικό στη Μαδαγασκάρη και μετά αποκαλύφθηκε από την “Καθημερινή” η εξαγωγή του σε άλλες δύο χώρες της ανατολικής Αφρικής, μια εκ των οποίων το Σουδάν, ενώ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε σχετικό ερώτημα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου οποίο δεν απαντήθηκε».

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος το γεγονός αυτό οδήγησε στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα κ. Σμυρλή που υπέγραψε την αποστολή του εν λόγω παράνομου λογισμικού στη Μαδαγασκάρη και στις άλλες δύο αφρικανικές χώρες και στη διενέργεια ΕΔΕ στο ΥΠΕΞ.

«Είχαμε ζητήσει την κοινοποίηση του πορίσματος το οποίο ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε ενώ απευθύναμε ερώτηση στην κυβέρνηση αν πράγματι έστειλε το παράνομο λογισμικό στο Σουδάν προκειμένου να απαντήσει απλά με ένα ναι ή ένα όχι. Αντ αυτού ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει και με αστεία μομφή διατύπωσε ανυπόστατη κατηγορία ότι ο Σύριζα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ξεκίνησε τον πόλεμο στο Σουδάν. Οι υποκλοπές στοιχειώνουν την κυβέρνηση η οποία αποφεύγει να απαντήσει έχοντας στο μυαλό της, ένοχες ευθύνες».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με το που το έμαθε έδρασε ακαριαία έθεσε τον κ. Γεωργούλη εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας όχι διότι υιοθέτησε την κατηγορία, αφού υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας αλλά -όπως επεσήμανε- «γιατί τα θέματα αυτά της σεξουαλικής παρενόχλησης της έμφυλης βίας και το me too είναι ψηλά στον κώδικα των αξιών μας».

Όσον αφορά στην δημοσιοποίηση του ονόματος της καταγγέλλουσας και φωτογραφιών της ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε κατηγορηματικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο είναι ηθικά απαράδεκτο αλλά και παράνομο νομοθετικά καθώς προβλέπει μέχρι και ποινή κάθειρξης: «αλλά και επειδή όπως είπα είναι ψηλά στον κώδικα των αξιών μας αυτά τα θέματα» και πρόσθεσε: «γιατί να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλητηριάσει τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ όταν αντιθέτως θέλει τη συνεργασία μαζί του. Σας λέω λοιπόν κατηγορηματικά ότι οι διαρροές δεν προήλθαν από εμάς».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα