back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Οικονόμου για Γεωργούλη: Η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της

Διαβάστε επίσης

«Εμείς επιδιώκουμε μία καθαρή εντολή, η οποία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα εξασφαλίσει στον τόπο μια σταθερή διακυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για τις εκλογές και τη σημασία της ψήφου της 21ης Μαΐου, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Επεσήμανε ταυτόχρονα πως «παρά τα διάφορα ερωτηματικά και τις αρρυθμίες που δημιουργεί η απλή αναλογική, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, είναι αυτό που νομοτελειακά θα οδηγήσει τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους το επόμενο διάστημα».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Οι εκλογές είναι πολιτική διαδικασία. Και σε αυτή την πολιτική διαδικασία, με το έργο που κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, με την ανθεκτικότητα που εξασφαλίσαμε για την πατρίδα και την κοινωνία και με την προοπτική που εγγυάται τόσο η αποδοτικότητά μας το προηγούμενο διάστημα, όσο και το πρόγραμμά μας για το από δω και εμπρός, θα διεκδικήσουμε την ανανέωση μιας καθαρής εντολής για μια σταθερή, αποτελεσματική, συμπαγή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο.

«Τα διλήμματα των εκλογών θα αναδειχθούν πάρα πάρα πολύ καθαρά. Το διακύβευμα το αν η χώρα θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, το αν η Ελλάδα το 2023, που αλλάζει -ενδεχομένως όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε σε κάποιους τομείς- αλλά μετά βεβαιότητος αλλάζει και συγκρούεται συνεχώς με εκείνη τη χώρα της περιόδου 2015-2019, που δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον, αλλά μόνο θέλει να μας γυρίσει πίσω είτε με τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ με τα «λεφτόδεντρα» των φόρων, είτε με τα ψιθυρίσματα και τα ακατανόητα του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά θα αναδειχθούν πολύ αναλυτικά και επιτακτικά στην πορεία προς τις κάλπες» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Για την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως «είναι μια υπόθεση με σοβαρές καταγγελίες. Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της. Ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του -με πράγματα και με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας και να κάνουν πολιτική μ’ αυτά στο παρελθόν- ούτε και να καταδικάσουμε. Υπάρχουν ορισμένες καταγγελίες, υπάρχει μια διαδικασία. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα. Η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως δικαιούταν σ’ αυτή τη φάση, που υπάρχει η έρευνα σε βάρος ενός στελέχους του για πολύ σημαντικές καταγγελίες και κατηγορίες, τον απομάκρυνε από την ευρωομάδα και από το κόμμα».

Υπογράμμισε δε, ευκαιρίας δοθείσης πως «σε μια άλλη περίπτωση, που υπάρχει μάλιστα ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια πολιτική κριτική, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι ισχυροί δεσμοί -ενδεχομένως- υπάρχουν, και δεν καταλύονται ούτε από ομόφωνη καταδικαστική απόφαση και μάλιστα Δικαστηρίου στελεχωμένου από ανώτατους δικαστές. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει.

Η διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους υποθέσεις ως κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, την προσέγγιση, τις γενικεύσεις, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, είναι πασιφανής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς, πολιτική με τέτοιου είδους θέματα, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα