back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουλάχιστον 2 νεκροί και 8 τραυματίες από καθολίσθηση στα πακιστανοαφγανικά σύνορα

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίσθηκαν σήμερα λίγο πριν από τα χαράματα από κατολίσθηση που έθαψε δεκάδες φορτηγά τα οποία περίμεναν για να διασχίσουν ένα μεθοριακό πέρασμα στα σύνορα ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σχεδόν 120 φορτηγά ετοιμάζονταν για να διασχίσουν το μεθοριακό πέρασμα του Τορχάμ, το κύριο σημείο διέλευσης και ανταλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση.

«Βρήκαμε δύο πτώματα και μεταφέραμε οκτώ τραυματίες στο νοσοκομείο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Φαϊζί, εκπρόσωπος της πακιστανικής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Rescue 1122.

Μικρές εστίες φωτιάς ξέσπασαν μετά την καταστροφή, καθώς οι οδηγοί και οι βοηθοί τους ετοίμαζαν το γεύμα τους με φιάλες αερίου πριν χαράξει η ημέρα κατά τον τρέχοντα μήνα νηστείας του ραμαζανιού.

«Η φωτιά έχει τώρα τεθεί υπό έλεγχο. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με τη βοήθεια εκσκαφέων και βαρέων μηχανημάτων», πρόσθεσε ο Φαϊζί.

Η αιτία της κατολίσθησης δεν έγινε αμέσως γνωστή. Τοπικός αξιωματούχος, ο Αλί Ραζά, επισήμανε πως βαριά μηχανήματα χρησιμοποιούνται εδώ και μήνες για εργασίες στους λόφους γύρω απο το μεθοριακό πέρασμα.

Καταρρακτώδεις βροχές στη διάρκεια της νύκτας μπορεί επίσης να συνέβαλαν στην κατολίσθηση, πρόσθεσε.

Οι αρχές έκλεισαν προς στιγμήν το μεθοριακό πέρασμα για τα οχήματα, όμως παραμένει ανοικτό για τους πεζούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα