back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παν. Δουδωνής: Η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Σχολιάζοντας την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, από γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, επισήμανε, μιλώντας στο MEGA ότι: «Η ποινική προδικασία ιδίως σε χώρες όπως το Βέλγιο είναι μυστική. Έχει γίνει έρευνα από τη βελγική δικαιοσύνη για να φτάσουν στο σημείο να ζητηθεί άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή είναι, σύμφωνα με τον κύριο Δουδωνή, « η επιτομή του φαρισαϊσμού. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και ότι έγινε τώρα, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 2,5-3 χρόνια και ότι απλώς οι βελγικές αρχές έκαναν την δουλειά τους, όλο αυτό το διάστημα. Άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει το θύμα».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι «ο κ. Γεωργούλης όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υποτιμήσουν το γεγονός ως μία δήθεν παρενόχληση, ενώ είναι μία καταγγελία για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Αυτοί είναι οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ενώ αναφέρθηκε και στην μικροκομματική διαχείριση του θέματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέδειξαν ιδιαίτερα φιλέρευνο πνεύμα στο να αποκαλύψουν το όνομα του θύματος, αλλά 2,5 χρόνια δεν ήξεραν τίποτα, και τους ήρθε η επιφοίτηση όταν έφτασε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο» σημείωσε.

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει από χθες είναι το εάν και ποιοι γνώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ την ύπαρξη της εν λόγω  καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως έγινε γνωστό κατόπιν, η συγκεκριμένη καταγγελία, που αφορά κατά πληροφορίες σε σωματική κακοποίηση έγινε πριν από τρία χρόνια. Έκτοτε ερευνάται από τη βελγική δικαιοσύνη έως και το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα όταν η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία των Βρυξελλών έστειλε αίτημα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Κατά πληροφορίες, το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα υπήρξε ένα τηλεφώνημα από την Κουμουνδούρου στον Γεωργούλη, οι δικαιολογίες του προφανώς δεν έπεισαν και έκτοτε είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο ωστόσο είναι ότι όπως αποκάλυψε σήμερα ο επίσης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ότι η καταγγελία ήταν γνωστή σε επίπεδο φημολογίας εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα είχε κληθεί για εξηγήσεις ο Αλέξης Γεωργούλης από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Υπήρχαν φήμες πριν από καιρό απροσδιόριστες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο κ. Κούλογλου.

Το αίτημα της άρσης ασυλίας μεταφέρεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Σύμφωνα με την κα Μέτσολα «έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων», σημείωσε σχετικά η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μία ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα είναι στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν (παλιότερα υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου), αλλά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης .

Χθες, ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ «έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεσή του».

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση εξέδωσε και ό ίδιος ο κ. Γεωργούλης : «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία- λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ελληνας ευρωβουλευτής.

«Παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε;»

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Γεωργούλης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Εγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ν.Δ.«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος, ή αποπέμφθηκε, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», προσθέτει.

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει το κυβερνών κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: «Η υπόθεση αφορά ποινικά αδικήματα»

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη», υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την υπόθεση Γεωργούλη. Προσθέτει μάλιστα ότι «κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις, παρά μόνο ο ίδιος».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει στο σχόλιό του ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών, έπειτα από καταγγελία που έγινε το 2020.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές», επισημαίνει.

Επικρίνει έντονα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Υπάρχει, όμως, πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει στο σχόλιό του πως «απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα