back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Ξεπερνούν σύμφωνα με τον ΠΟΥ τους 200 οι νεκροί στο Σουδάν όπου επικρατεί το απόλυτο χάος παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία. Πυρά και εκρήξεις συνέχιζαν χθες βράδυ να συνταράσσουν το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν.

Το χρονικό της απόφασής της να προσφύγει στις βελγικές αρχές παραθέτει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νομική σύμβουλος της Κομισιόν η οποία καταγγέλει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση η καταγγέλλουσα ξεκαθαρίζει ότι έχει προβεί σε καταγγελία στις αρχές του 2020, την επομένη του συμβάντος, και επισημαίνει ότι μέχρι τώρα είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους της και δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ούτε την οικογένειά της. Η ίδια, αναφέρεται στη διαρροή του ονόματός της από μέσα ενημέρωσης ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική διαχείριση της υπόθεσης. Και προσθέτει, ότι, «έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

«Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες από το Λαύριο και πρόσθεσε: «Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος.», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αθώος, δηλώνει σύμφωνα με τους δικηγόρους του ο ίδιος ο ευρωβουλευτής αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για βιασμό και σωματική βλάβη.

«Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Είχαν φτάσει φήμες στην Κουμουνδούρου από πέρυσι τον Ιούνιο, που δεν είχαν επιβεβαιωθεί είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της στο ΜΕΓΚΑ τονίζοντας ότι «μόλις στον ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα από το κόμμα και την Ευρωομάδα». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του, λόγω της καταγγελίας σε βάρος του, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας.

Στη Δράμα θα μεταβεί σήμερα ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:00 θα μιλήσει στο Ωδείο της πόλης

Την επανέκδοση ομολόγου με κουπόνι 4,25% λήξης 15 Ιουνίου 2033, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η αναθεώρηση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 300 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 26 Απριλίου.

Δεύτερη ευκαιρία σε περίπου 200.000 οφειλέτες να επαναρυθμίσουν τα χρέη τους με 72 έως 120 δόσεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η δυνατότητα επανάκτησης της ευνοϊκής ρύθμισης αφορά σε χρέη που δημιουργήθηκαν έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ θα αρχίσουν να καταφτάνουν στους περίπου 200.000 δυνάμει ωφελούμενους τις επόμενες ημέρες.

Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Σεισμική δόνηση 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της Ηλείας πέντε λεπτά πριν από τιε 7 το πρωί. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, 28 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα 16 χιλιόμετρα.

Εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», νοσηλεύεται ο 18χρονος που έπεσε θύμα ληστρικής επίθεσης από συνομηλίκους του το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ακρόπολης. Ο 18χρονος υποβλήθηκε σε σοβαρή πολύωρη χειρουργική επέμβαση και πλέον βρίσκεται «αιμοδυναμικά σταθερός» και υπό συνεχή παρακολούθηση σε θάλαμο.

Έτοιμος για εκτόξευση είναι ο πρώτος στρατιωτικός κατασκοπευτικός δορυφόρος της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με δήλωση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η δημιουργία ενός συστήματος επιτήρησης από το διάστημα είναι ένας από τους βασικούς στρατιωτικούς στόχους του Κιμ, o οποίος έχει δώσει εντολή να προχωρήσουν οι αξιωματούχοι σύντομα σε εκτόξευσή, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν την Τρίτη όταν κατέρρευσε μεγάλο μέρος κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στο νότιο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και μετά το μεσημέρι βροχές και στα ανατολικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί στο Γκαζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα