back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09.00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισου από την Μεταμόρφωση μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και στην άνοδο από τα ΚΤΕΛ της Λιοσίων μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια. Κίνηση επίσης περιμετρικά του λιμανιού του Πειραια

Πυρά και εκρήξεις συνέχιζαν να συνταράσσουν και χθες βράδυ το Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, την τέταρτη ημέρα του εμφύλιου πολέμου ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι νεκροί φτάνουν σχεδόν στους 200 οι νεκροί. Εκκλήσεις της παγκόσμιας κοινοτητας για κατάπαυση του πυρός.

Το χρονικό της απόφασής της να προσφύγει στις βελγικές αρχές παραθέτει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νομική σύμβουλος της Κομισιόν η οποία καταγγέλλει τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση η καταγγέλλουσα ξεκαθαρίζει ότι έχει προβεί σε καταγγελία στις αρχές του 2020, την επομένη του συμβάντος, και επισημαίνει ότι εως τώρα είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους της και δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ούτε την οικογένειά της. Η ίδια, αναφέρεται στη διαρροή του ονόματός της από μέσα ενημέρωσης ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικότητάς της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πολιτική διαχείριση της υπόθεσης. Και προσθέτει, ότι, «έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

«Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες από το Λαύριο και πρόσθεσε: «Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, όσο ψηλά κι αν είναι κάποιος.», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αθώος, δηλώνει σύμφωνα με τους δικηγόρους του ο ίδιος ο ευρωβουλευτής αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται για βιασμό και σωματική βλάβη.

«Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Είχαν φτάσει φήμες στην Κουμουνδούρου από πέρυσι τον Ιούνιο, που δεν είχαν επιβεβαιωθεί είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της στο ΜΕΓΚΑ τονίζοντας ότι «μόλις στον ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα από το κόμμα και την Ευρωομάδα». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του, λόγω της καταγγελίας σε βάρος του, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Εν αναμονή της επίσημης προκήρυξης των εκλογών το προσεχές Σάββατο -όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής- συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών με περιοδείες εκτός των τειχών . Στην Κέρκυρα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη μία μετά το μεσημέρι θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στις 7 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας.

Στη Δράμα μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:00 θα μιλήσει στο Ωδείο της πόλης

Την επανέκδοση ομολόγου με κουπόνι 4,25% λήξης 15 Ιουνίου 2033, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η αναθεώρηση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor’s. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 300 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τετάρτη 26 Απριλίου.

Ανοίγει εως το τέλος του μήνα η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του νέου προγράμματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με το σύστημα αποθήκευσης δηλαδή την μπαταρία. Η κρατική επιδότηση φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και εως και 60% για τους αγρότες.

Το δυσθεώρητο ποσό των 46 δις ευρώ αγγίζουν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών . Η πλειονότητα των οφειλετών έχει χρέη της τάξεως των 15.000 ευρώ, ενώ περιορισμένος αριθμός μεγάλο- οφειλετών στέρει από το συνταξιοδοτικό σύστημα περισσότερα από 10 δις ευρώ, συνολικά.

Προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου του 2023 σε περίπου 200.000 οφειλέτες να επαναρυθμίσουν τα χρέη τους με 72 έως 120 δόσεις δίνει σύμφωνα με δυο εγκυκλίους της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι όσοι οφειλέτες του δημοσίου ήταν ενταγμένοι στις ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων και τις έχασαν έως την 1η Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να επανενταχθούν, ενώ παράλληλα όσοι ήταν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων τους, αλλά ωστόσο δημιούργησαν νέα χρέη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης θα έχουν την δυνατότητα να τις εξοφλήσουν σε 36 ή 72 δόσεις. Η νέα ρύθμιση για τους συνεπείς των 36 ή 72 δόσεων αφορά εκείνους που την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί, ενώ παράλληλα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 72 ή 120 δόσεων, εφόσον ήταν ενταγμένοι σε τέτοιες ρυθμίσεις.

Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Εκτός ΜΕΘ, σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», νοσηλεύεται ο 18χρονος που έπεσε θύμα επίθεσης από συνομηλίκους του το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Ακρόπολης. Ο 18χρονος υποβλήθηκε σε σοβαρή πολύωρη χειρουργική επέμβαση και πλέον βρίσκεται «αιμοδυναμικά σταθερός» και υπό συνεχή παρακολούθηση σε θάλαμο.

Άλλο ένα περιστατικό βιας και παραβατικότητας με ανηλίκους σημειώθηκε τα μεσανυχτα. Συγκεκριμένα ενας 23χρονος έπεσε θυμα ληστείας στην περιοχή της Γλυφάδας, με δράστες, τέσσερα άτομα τα οποία τον προσέγγισαν και με χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν, του άρπαξαν ένα πορτοφόλι και στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από την αστυνομία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες δύο ανήλικοι 16 και 17 ετών. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα .

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική ενω μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές στα ανατολικά και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει εως 20 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί στην Τεχνοπολη στο Γκαζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα