back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Γεωργούλη: Πληροφορίες για νέες καταγγελίες

Διαβάστε επίσης

Η ανάρτηση της καταγγέλλουσας Ελένης Χρονοπούλου και η λεπτομερής αναφορά της στην καταγγελία, που η ίδια έκανε, από την αρχή του 2020 προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων στην Αθήνα.

«Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται» γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της στα social media η κα Χρονοπούλου και καταγραφεί την πορεία των γεγονότων από τη ώρα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή ενώ αναφέρεται στη διαρροή του ονόματός της χωρίς τη συναίνεσή της, σημειώνοντας πως «αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας ».

Σύμφωνα με τις έως σήμερα πληροφορίες το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Βρυξελλών έχει προχωρήσει σε προανακρίσεις και έρευνες, προτού κατατεθεί το σχετικό αίτημα στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή. Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες, εκφράζοντας μέσω των δικηγόρων του την επιθυμία του να χυθεί άπλετο φως το ταχύτερο δυνατόν στην υπόθεση. Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Σεντρίκ Βεργκοβέν και Ολιβιά Βενέτ έχουν αρνηθεί να κάνουν δημόσιες δηλώσεις υποστηρίζοντας την αθωότητα του πελάτη τους.

Πληροφορίες για νέες καταγγελίες 

Ωστόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέες καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή. Πληροφορίες, που για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται από αξιόπιστες πηγές,  αναφέρουν ότι τουλάχιστον μία ακόμη γυναίκα φέρεται να έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον ευρωβουλευτή και ηθοποιό. Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του όταν κακοποιήθηκε από τον ευρωβουλευτή . Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο ακόμη καταγγελίες σε βάρος του κ. Γεωργούλη. Σύμφωνα με το MEGΑ η δεύτερη καταγγελία που έγινε το 2019 και κατέληξε στο αρχείο του Ευρωκοινοβουλίου ενώ υπάρχει και τρίτη υπόθεση που τον εμπλέκει.

Ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίησης του αιτήματος άρσης της ασυλίας του ενω χθες από το Λαύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Σε ζητήματα με σεξουαλική βία δεν υπάρχουν ‘ναι μεν, αλλά’, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες» «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη δικαιοσύνη και έχει τεκμήριο αθωότητας», είπε, τονίζοντας, ωστόσο, σε αυτά τα ζητήματα, δεν χωράει «καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή, καμία σκιά, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται και όποιος κι αν εάν αυτός». «Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω εδώ», πρόσθεσε, ενώ τόνισε: «Όλοι και κυρίως όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια, οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται και ότι μεγαλύτερη αξία είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη την οποία πρέπει να σεβόμαστε. Δεν χωράει βία, δεν χωράει ανοχή απέναντι στη βία. Δικαιοσύνη παντού, λοιπόν», σημείωσε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου (Mega) έγινε προσπάθεια να διερευνηθούν οι καταγγελίες ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να επαληθευθούν, καθώς ούτε ο ίδιος o ευρωβουλευτής τις επιβεβαίωσε, ούτε όμως και το Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο απευθύνθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε σε φήμες που κυκλοφόρησαν πριν από περίπου δυο χρόνια οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν ενώπιον του επικεφαλής της ευρωομάδας, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ασκώντας τον θεσμικό του ρόλο ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη εξηγήσεις.

Όπως υποστηρίζει, την επόμενη του συμβάντος, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε τις πράξεις σε βάρος της, ενώ λίγους μήνες αργότερα, έδωσε στις Αρχές και το όνομα του ευρωβουλευτή, προσωποποιώντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε, ότι την επόμενη ημέρα του καταγγελλόμενου βιασμού αλλά και του ξυλοδαρμού της, πήγε στο φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός την προέτρεψε να καταγγείλει αυτό που της συνέβη, οδηγώντας την έτσι στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στη βελγική δικαιοσύνη.

Εκτός της ομάδας «Left» του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε και εκτός της ομάδας «Left» του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την καταγγελία σε βάρος του για «βιασμό και σωματική βία». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας Left, ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός ομάδας, μετά την ενημέρωση για τις καταγγελίες σε βάρος του για ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του.

Την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα πρέπει να εγκρίνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η Ολομέλεια συνεδριάζει στις 8 και στις 31 Μαΐου, οπότε και θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Σχετικά με υπαινιγμούς από την πλευρά του ίδιου του κ. Γεωργούλη ότι το ζήτημα βγήκε στη δημοσιότητα τώρα για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και αξιοποίησης ενόψει εκλογών, στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι ποτέ δεν έδωσαν πολιτική χροιά στην υπόθεση και η προσπάθεια διασύνδεσης με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τις εκλογές στη χώρα μας έγινε μόνο μέσω των σχετικών αναφορών του καταγγελλόμενου ως δράστη της επίθεσης.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα