back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το τρίπτυχο «σταθερότητα, συνέπεια, συνέχεια. Είναι τρεις λέξεις που συμπυκνώνουν τρεις μεγάλες κατακτήσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Ανακτήσαμε το χαμένο έδαφος της 4ετίας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε προσθέτοντας πως καμία κυβέρνηση δεν πολέμησε σε τόσα πολλά και διαφορετικά μέτωπα. Και καμία δεν έχει δείξει τέτοιο έργο».
Αναφέρθηκε, στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, στα μέτρα που στηρίζουν το διαθέσιμο εισόδημα σε βάθος χρόνου και στη μείωση της ανεργίας.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία για μια Ελλάδα ισχυρή, με σαφείς προτεραιότητες.

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21η Μάϊου.

Στη Γερμανία βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βελγίδας συνηγόρου του, Ολιβιά Βένετ, ο κ. Γεωργούλης δεν έλαβε πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφία, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της συνηγόρου του η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας. Τις κατηγορίες αρνείται ο ίδιος ο οποίος ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να χυθεί κάθε φως σε αυτή την υπόθεση. Στην υπόθεση παρενέβη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφιών της υπαλλήλου της Κομισιόν και καταγγέλλουσας. Η Αρχή θα εξετάσει τυχόν παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Η Γαλλία δεν απομακρύνει «σ’ αυτό το στάδιο» πολίτες από το Σουδάν, δήλωσε από το Παρίσι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η χώρα του επικεντρώνει αυτή τη στιγμή στην επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να σταματήσουν τις μάχες ώστε να παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες στους τραυματίες και να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για υγειονομικούς, ασθενείς και ασθενοφόρα.
Κάτοικοι στο Χαρτούμ ανέφεραν σήμερα σφοδρά πυρά ενώ πολλοί προσπαθούν να διαφύγουν από την πόλη, που έχει παραλύσει από τις σφοδρές μάχες ανάμεσα σε στρατό και παραστρατιωτικούς. Τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαφύγει από τις μάχες που μαίνονται στο Σουδάν για να βρουν καταφύγιο στο γειτονικό Τσαντ, σύμφωνα με τις ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για “περισσότερους από 330 νεκρούς και 3.200 τραυματίες”.

Στη δημοσιότητα το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Σύμφωνα με το πόρισμα, το δυστύχημα ήταν συνέπεια πολλών παραγόντων, που αφορούν το επίπεδο λειτουργίας, το ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, και διοικητικό επίπεδο.
Ακόμα και το πόρισμα που «παρήγγειλε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών την εκθέτει πολλαπλά, αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Πόρισμα πραγματικής καταγραφής και επ’ ουδενί πόρισμα συγκάλυψης το χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις συνεχιζόμενες ελλείψεις φαρμάκων, ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ», προειδοποιεί ο Σύλλογος.
Δυσεύρητα είναι μεταξύ άλλων αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα και καρδιολογικά, τονίζουν οι φαρμακοποιοί σημειώνοντας ότι έχουν ζητήσει συνάντηση πολλές φορές από τον Υπουργό Υγείας χωρίς ωστόσο την αντίστοιχη ανταπόκριση.
Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου και πρόσφατα στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων περιλαμβάνονται 235 σκευάσματα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα