back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διαβουλεύσεις της Ε.Ε. με 5 κράτη μέλη για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Τις προτάσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που εξέφρασαν οι κυβερνήσεις της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Ρουμανίας για την επιδείνωση της κατάστασης των παραγωγών στην Ένωση για συγκεκριμένα προϊόντα παρουσίασαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η προτεινόμενη δέσμη μέτρων της Επιτροπής περιλαμβάνει δεύτερη δόση γεωργικής χρηματοδοτικής στήριξης στους πληγέντες αγρότες, έκτακτα μέτρα διασφάλισης για βασικά προϊόντα και μέτρα για τη διευκόλυνση της διέλευσης των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών μέσω των λωρίδων αλληλεγγύης.

Η δέσμη μέτρων που προτείνει η Επιτροπή προβλέπει την άρση μονομερών μέτρων που έλαβαν τα κράτη μέλη.

Ακόμη υπογραμμίστηκε η σημασία της ταχείας υιοθέτησης κοινής προσέγγισης της ΕΕ, αντί για μονομερείς λύσεις της αποφυγής απαγορεύσεων και επιλογών που θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική αγορά.

Η Επιτροπή σημείωσε τις απόψεις που παρουσίασαν οι συμμετέχοντες και συμφωνήθηκε να συνεχίσουν οι πολιτικές διαβουλεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα