back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Παγουλάτος: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Σουδάν-Χωρίς νερό και ηλεκτρικό οι Έλληνες-Δύο τραυματίες σε σπίτι συγγενών

Διαβάστε επίσης

 

Για την κατάσταση στο Σουδάν και τους εκεί διαβιούντες Έλληνες, μίλησε στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Χαρτούμ, Γεράσιμος Παγουλάτος.

«Οι εκεχειρίες αντέχουν 4 με 5 λεπτά πριν ξεκινήσουν και πάλι οι εχθροπραξίεςΚανένας δεν μπορεί να βγει έξω,  διότι διεξάγονται μάχες στο αεροδρόμιο που δεν είναι στην κατοχή του τακτικού στρατού, στο Πεντάγωνο και στο παλάτι» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας εκτός ελέγχου την εμφύλια εμπόλεμη κατάσταση στην αφρικανική αυτή χώρα.

Πρόσθεσε δε πως «έχουν ξεσπάσει πολλά κινήματα…τα όπλα έχουν εκσυγχρονιστεί, υπάρχουν αεροπλάνα που βομβαρδίζουν στόχους, πέφτουν ρουκέτες και πολλές αδέσποτες σφαίρες…».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εκφράζοντας ανησυχία για τους εκεί εναπομείναντες Έλληνες ο κ. Παγουλάτος ανέφερε πως εξακολουθούν να στερούνται τον ηλεκτρισμό και το νερό.

Όπως είπε, «οι Έλληνες που ζουν στην Μητρόπολη είναι μεν καλά στην υγεία τους, αλλά σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, απομονωμένοι και κλεισμένοι στα σπίτια τους».

Και συνέχισε: «Δεν τολμά κανείς ούτε παράθυρο να ανοίξει γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κάποιος από την αντίπαλη ομάδα και να αρχίσουν να πυροβολούν».

Όσον αφορά τους δύο τραυματίες, τόνισε ότι «φιλοξενούνται σε σπίτι συγγενή, αφού προηγουμένως μεταφέρονταν εν μέσω πυρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ενώ σήμερα θα γίνει ξανά προσπάθεια να πάνε σε κάποιο άλλο νοσοκομείο».

Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φθάσει τους 300 και οι τραυματίες τους 3.000.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα