back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος ανακοινώσεων εξελίσσεται σήμερα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ με επίκεντρο την υπόθεση Γεωργούλη και μετά από τη χθεσινή οξεία κριτική που δέχθηκε  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αλέξης Τσίπρας  τόσο ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Στο νομικό μέρος της υπόθεσης, οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται σήμερα να λάβουν την δικογραφία της υπόθεσης που αφορά σωματική βλάβη και βιασμό.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ:  “Στον ΣΥΡΙΖΑ η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο” . Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνόντος κόμματος «Χθες, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό Τύπο! Σήμερα, άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει “στημένο γεγονός”», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και επισημαίνει η ανακοίνωση : «Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο».

Με σημερινή ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στις χθεσινές δηλώσεις του  πρωθυπουργού αλλά όχι στον κ. Ανδρουλάκη .«Η αθλιότητα της ΝΔ δεν έχει όριο. Ως εδώ όμως, με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Πρώτα ο κος Γεωργιάδης, αργότερα τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, χθες ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση, που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη». «Αλήθεια όμως τι ακριβώς ισχυρίζονται;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει: «Ότι γνωρίζαμε την καταγγελία, όταν η ίδια η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι ουδείς γνώριζε, ούτε η ίδια η οικογένειά της;».

«Και ποιο είναι το μπούμεραγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο με θράσος μίλησε χθες ο κος Μητσοτάκης; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε “ναι μεν αλλά” είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε», τονίζει, προσθέτοντας πως «αυτά τα έκανε η ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ».

Σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τον κύριο Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη ” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους; “Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα” ρωτά το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και προσθέτει ότι οφείλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντηση στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε σημερινές του δηλώσεις υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όπως και η οικογένεια του θύματος έμαθαν το τραγικό αυτό γεγονός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημούλης καλείται να μας απαντήσει:

-Πως ερεύνησε τις φήμες, που ακούγονταν για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;

– Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη χθες για το θέμα Γεωργούλη ήταν έντονα επικριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του: «Πριν από κάποιους μήνες, κάποιοι μας έλεγαν –και μιλώ για τον κ. Τσίπρα– ότι η βελγική Δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η κ. Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική Δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της. Καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο που έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας. Το πρόβλημα δεν είναι η βελγική Δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης .

Αναφορά στην υπόθεση έκανε από την Κέρκυρα την οποία επισκέφθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε «ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους».

 

Η σκληρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ και η σιωπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εν μέσω των πληροφοριών που προηγήθηκαν για την πιθανότητα τη συγκρότησης “κυβέρνησης ηττημένων “. Σήμερα η ένταση μεταξύ των δυο κομμάτων έχει κορυφωθεί με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε αρχικά και τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα, να εκμεταλλευθεί πολιτικά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη διαρρέοντας πληροφορίες δυσφημιστικές για την καταγγέλουσα Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε «οργανωμένα συστήματα του Διαδικτύου που προσπαθούν να αποδομήσουν την καταγγέλλουσα με διάφορους τρόπους».

Από την πλευρά τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και η εκπρόσωπος του κόμματος κα Πόπη Τσαπανίδου επαναλαμβάνουν ότι οι πληροφορίες που είχαν φτάσει σε αυτούς το καλοκαίρι του 2022 ήταν σε επίπεδο φημολογίας και ότι από τη διερεύνηση που έγινε δεν προέκυψε κάτι ενώ αρνούνται ότι πίσω από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επόμενες κινήσεις στις Βρυξέλλες

Την δικογραφία η οποία έχει σχηματισθεί εναντίον του Έλληνα ευρωβουλευτή, μετά την καταγγελία της κας Ελένης Χρονοπούλου για σωματική βλάβη από ξυλοδαρμό και βιασμό, αναμένεται να παραλάβουν σήμερα οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη. Ο ευρωβουλευτής φέρεται να επιστρέφει από την Ελλάδα στο Βέλγιο ενώ δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη η ημερομηνία της συνεδρίασης της Νομικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου η οποία αναμένεται αν εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για την άρση η μη της ασυλίας του . Προκειμένου το Σώμα να λάβει απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Γεωργούλης ζητά μέσω των δικηγόρων του να κληθεί από τις βελγικές ανακριτικές αρχές πριν την άρση της ασυλίας του κάτι που δει είθισται να γίνεται δεκτό, με την Εισαγγελία να περιμένει την άρση ασυλίας του.

Όταν και εάν η Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου άρει την ασυλία του τότε ο Έλληνας ευρωβουλευτής θα κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση και την τελική απόφαση θα λάβει ο εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του ευρωβουλευτή. Λόγω του ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από την καταγγελία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πιθανότερο σενάριο είναι μέχρι την ημέρα της δίκης να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

‘Αλλες υποθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρία ακόμη άτομα που φέρονται να έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Πρόκειται για τις υποθέσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας που φέρονται να έχουν υποστεί εργασιακό εκφοβισμό από τον ευρωβουλευτή και μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Μια υπόθεση εξ αυτών μπήκε στο αρχείο καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega αντιμετωπίσθηκε με εσωτερικό έλεγχο και αρχειοθετήθηκε.

Οσον αφορά στην άλλη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης πρόκειται για γυναίκα η οποία φέρεται να υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε από τον ευρωβουλευτή στα τέλη του 2019 – αρχές 2020 . Η καταγγελία της γυναίκας τότε στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου περιέγραφε σεξουαλική παρενόχληση από τον κ. Γεωργούλη εκτός Ευρωκοινοβουλίου σε κάποιον άλλο χώρο, και άσκηση σωματικής βίας από τον ίδιο. Το θέμα δεν είχε εξέλιξη και η ίδια δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές. Φέρεται να εργαζόταν στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη ως φωτογράφος του, ενώ με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, όπως μεταδίδει το Mega.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα