back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Σαλβίνι

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων στο πεδίο των μεταφορών, ενώ ο Ιταλός υπουργός μετέφερε τη βούληση του ομίλου Ferrovie di Stato να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες στους επιβάτες των ελληνικών σιδηροδρόμων υπηρεσίες.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει και δια ζώσης συνάντηση μεταξύ των μερών.

Μετά τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία το ιταλικό υπουργείο Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων τονίζεται:

«O Ματέο Σαλβίνι διαβίβασε στον Έλληνα συνάδελφό του μήνυμα εγγύτητας και εκτίμησης για τη διαχείριση μιας ιδιαίτερα κρίσιμης φάσης, όπως είναι εκείνες που ακολουθούν κάθε σιδηροδρομική τραγωδία».

«Ο Ιταλός υπουργός επανέλαβε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται στην Ελλάδα από τον ιταλικό όμιλο Ferrovie delle Stato είναι ύψιστη – και διαμέσου της εταιρίας Hellenic Train που ελέγχει – και λόγω του ενδιαφέροντος της ιταλικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την Αθήνα για τη βιωσιμότητα των μεταφορών.

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν προσωπικά για να εμβαθύνουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα