back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BB+ επιβεβαίωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P και αναβάθμισε τις προοπτικές του σε θετικές, από σταθερές.

Η αξιολόγηση “καταδεικνύει τη δραστική βελτίωση της αξιοπιστίας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας” σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και σημείωσε ότι “έτσι, γίνεται ο δεύτερος διεθνής οίκος αξιολόγησης, που μέσα στο 2023, τοποθετεί τη χώρα μισό, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα”.

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα υποβάλλει και επίσημα το αίτημα για τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών. Θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα θυροκολληθεί στη Βουλή το απόγευμα, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Αύριο το απόγευμα ορκίζεται υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και πρώην Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού.

Από το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη. Σήμερα θα επισκεφθεί τα Χανιά και αύριο Κυριακή, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Χθες από την Καλαμάτα τόνισε ότι “το επώδυνο τρίτο μνημόνιο που έκοψε μισθούς, τσάκισε συντάξεις και επέβαλε φόρους ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του πρώτου εξαμήνου του 2015».

Τα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντησή του χθες στο Βερολίνο με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σόλτς τόνισε ότι “η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη”.

Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Χθες από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ζήτησε από τον λαό “να πάρει μια γενναία απόφαση αλλαγής, για να αλλάξει σελίδα η χώρα και να πάμε σε μια εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας”.

“Λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να αποφασίσει να πάει για ριζικές αλλαγές στο κράτος, στην κοινωνία, την οικονομία” τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι “εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση και εξουσίας και διακυβέρνησης, έχουμε πρόγραμμα”.

Διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εκτόξευσαν άγνωστοι, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διμοιρίες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Θεμιστοκλέους, Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής και στο Λόφο του Στρέφη.

Στα χαρτιά έμεινε και η νέα τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσαν ο στρατός και οι παραστρατιωτικοί στο Σουδάν, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Χαρτούμ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από το Μεγάλο Σάββατο, που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, έχουν σκοτωθεί 413 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 3.500 έχουν τραυματιστεί.

Μία πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνά. Το 1ο Athens Civil Society Festival, που ξεκίνησε από χθες στο Σεράφειο και συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο -με ελεύθερη είσοδο– είναι αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Στο φεστιβάλ συμμετέχει και ο ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος θα μεταδίδει μουσική από το βανάκι του σταθμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ο Εργκίν Αταμάν θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Και ο καιρός

Νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα