back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε προεκλογική περίοδο εισέρχεται και επισήμως από σήμερα η χώρα. Από λεπτό σε λεπτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου θα υποβάλλει το αίτημα για τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών.

Θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εν συνεχεία θα θυροκολληθεί στη Βουλή. Αύριο το απόγευμα ορκίζεται υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, η Καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και πρώην Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού.

Στην Κρήτη θα βρίσκεται από το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Σήμερα θα επισκεφθεί τα Χανιά και αύριο Κυριακή, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Τα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην περιοχή της Τούμπας εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί, ο 34χρονος, που στις 4 Απριλίου είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τη μητέρα του, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης.

Μία ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα βρίσκεται η χώρα μας. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα BB+ και αναβάθμισε τις προοπτικές του σε θετικές, από σταθερές. Η αξιολόγηση “καταδεικνύει τη δραστική βελτίωση της αξιοπιστίας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και σημείωσε ότι “έτσι, γίνεται ο δεύτερος διεθνής οίκος αξιολόγησης, που μέσα στο 2023, τοποθετεί τη χώρα μισό, μόλις, “σκαλοπάτι” πριν την επενδυτική βαθμίδα”.

Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από τους οποίους σοβαρά, από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε ιταλικό εστιατόριο της Μαδρίτης, στην κεντρική συνοικία Σαλαμάνκα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν σερβιτόρος χρησιμοποίησε φλόγιστρο για ένα πιάτο, με αποτέλεσμα κατά λάθος να βάλει φωτιά στους τοίχους και το ταβάνι. Οι πελάτες του εστιατορίου δυσκολεύτηκαν να βγουν από το κτίριο, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην κεντρική είσοδο. Η αστυνομία ερευνά το συμβάν.

Μία ξεχωριστή δράση για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει η πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνά. Πρόκειται για το 1ο Athens Civil Society Festival, που ξεκίνησε από χθες στο Σεράφειο και συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο -με ελεύθερη είσοδο– και είναι αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Στο φεστιβάλ συμμετέχει και ο ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος θα μεταδίδει μουσική από το βανάκι του σταθμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, στις 7 και τέταρτο παίζουν: Λεβαδειακός – Ιωνικός, ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός και Λαμία-Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 20 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα