back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τον εθνικό στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, που επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας, ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα, στο οποίο αναφέρθηκε στον λόγο μείζονος εθνικής σημασίας για τον οποίο ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου.

Όπως άλλωστε σημείωσε κατά την συνάντηση που είχε το πρωί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “επί της ουσίας, η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τη θητεία της, και οι πολίτες μπορούν τώρα να αξιολογήσουν το σύνολο της κυβερνητικής θητείας στις επόμενες εκλογές.

Την ευχή “να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας” εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα θυροκολληθεί στη Βουλή το απόγευμα, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στην Κρήτη θα βρίσκεται από το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Σήμερα θα επισκεφθεί τα Χανιά και αύριο Κυριακή, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

“Ήρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, ήρθε η ώρα να ξαναφέρουμε στον τόπο τη δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος νωρίτερα σε πολίτες, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ενώ το απόγευμα επισκέπτεται τη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε χρέος να ανοίξουμε μια νέα εποχή, κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας, να έχει ο προοδευτικός δημοκρατικός κόσμος της χώρας μια γνήσια επιλογή, μακριά από ελιτισμούς, μακριά από λαϊκισμούς, που πλήγωσαν 15 χρόνια τον ελληνικό λαό οδηγώντας στην τοξικότητα και το διχασμό», τόνισε νωρίτερα, από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Δυτική Θεσσαλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη Φθιώτιδα περιοδεύει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Με αφορμή την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ο κύριος Κουτσούμπας ανέφερε πως: «Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το νέο, το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό μήνυμα που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 11.38 το πρωί, 5 χιλιόμετρα από τους Ζάρακες, στην Εύβοια. Μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι “Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό”.

Διπλωμάτες και υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Κίνας θα απομακρυνθούν από αέρος από το Σουδάν καθώς οι μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φάταχ αλ-Μπουρχάν συμφώνησε για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εκκένωση των ξένων «τις προσεχείς ώρες». Η ανακοίνωση του στρατού εκδόθηκε έπειτα από υποσχέσεις του αντίπαλου αρχηγού των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης γνωστού ως Χεμεντί, να ανοίξει τα αεροδρόμια για την απομάκρυνση πολιτών. Εντούτοις μάχες σημειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ ενώ δεν είναι σαφής η κατάσταση που επικρατεί σε άλλα αεροδρόμια ούτε αν ελέγχονται από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει η πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από τον Δήμο Αθηναίων μέσω του Συν Αθηνά. Πρόκειται για το 1ο Athens Civil Society Festival, που ξεκίνησε από χθες στο Σεράφειο και συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο -με ελεύθερη είσοδο– και είναι αφιερωμένο στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Στο φεστιβάλ συμμετέχει και ο ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος μεταδίδει μουσική από το βανάκι του σταθμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,

στις 7 και τέταρτο παίζουν: Λεβαδειακός – Ιωνικός,

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης,

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός και Λαμία-Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα