back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας αναμένεται η θυροκόλληση στη Βουλή του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής πορείας που θα οδηγήσει στις εθνικές κάλπες της 21ης Μάϊου.

Σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος άμεσα αντικαθίσταται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι τη θέση του Μάκη Βορίδη αναλαμβάνει η Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημόσιου Δικαίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Η ορκωμοσία της θα γίνει αύριο στις έξι το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου. Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, οποίος κατέρχεται στις εκλογές, αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Στο μεταξύ, ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο: Τα δύο μεγάλα κόμματα διεκδικούν την πρώτη θέση την πρώτη Κυριακή, το τρίτο επιδιώκει ποσοστό που θα του διασφαλίσει ρυθμιστικό ρόλο. Στόχο να αυξήσουν τη επιρροή τους στο εκλογικό σώμα και άρα τα εκλογικά τους ποσοστά θέτουν τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης..

Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της ΝΔ, στα Χανιά. Αύριο θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Στο τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών Νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα, τις προκλήσεις αλλά και τις δύσκολες στιγμές της κυβερνητικής θητείας που τελειώνει, ενώ έθεσε ως στόχους μιας νέας 4ετους θητείας, αποτελεσματικότερο κράτος, καλύτερη υγεία, αυξημένους μισθούς και φροντίδα στους νέους.

Στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε λίγη ώρα θα επισκεφθεί τη Θέρμη. Μιλώντας νωρίτερα από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής ο κ Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα “Η 21η του Μάη θα είναι μία λαμπρή μέρα. Ο πολιτικός χρόνος του κυρίου Μητσοτάκη τελειώνει. Πλησιάζει η ώρα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή’’ είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε ότι η νίκη ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή θα οδηγήσει σε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας’’.

Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τα συστήματα εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη, θα αποτελέσουν ένα παλιό κακό παρελθόν, ανέφερε από την Καρδίτσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνοντας ότι το κίνημα επανέρχεται ως πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή του τόπου και όχι ως εργαλείο.

Στη Φθιώτιδα περιοδεύει ο ΓΓ του Κομουνιστικού κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι το νέο, το αισιόδοξο, το ανατρεπτικό μήνυμα που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου», είπε μεταξύ άλλων.

Αναστάτωση στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Αποχώρησαν από την εκλογική μάχη οι βουλευτές Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου και Αντώνης Μυλωνάκης, καθώς μετά τα δημοσιεύματα που τους ενέπλεκαν σε σενάρια αποστασίας μετά τις εκλογές, ο Κυριάκος Βελόπουλος, τους «εξόρισε» σε άλλες εκλογικές περιφέρειες από αυτές στις οποίες εκλέχθηκαν.

Στην επανενεργοποίηση του κόμματος ΕΑΝ – την λειτουργία του οποίου είχε αναστείλει – προχώρησε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος εκτελεί και χρέη προέδρου στο κόμμα «Ελληνες» του Ηλία Κασσιδιάρη. Την απόφαση έλαβε εν όψη του ενδεχόμενου αποκλεισμού από τις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις με στόχο τη δημιουργία εκλογικού συνασπισμού με τη συμμετοχή του ΕΑΝ..

Διπλωμάτες και υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Κίνας θα απομακρυνθούν από αέρος από το Σουδάν καθώς οι μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φάταχ αλ-Μπουρχάν συμφώνησε για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εκκένωση των ξένων «τις προσεχείς ώρες». Η ανακοίνωση του στρατού εκδόθηκε έπειτα από υποσχέσεις του αντίπαλου αρχηγού των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης γνωστού ως Χεμεντί, να ανοίξει τα αεροδρόμια για την απομάκρυνση πολιτών. Εντούτοις μάχες σημειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ ενώ δεν είναι σαφής η κατάσταση που επικρατεί σε άλλα αεροδρόμια ούτε αν ελέγχονται από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,

στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου: Λεβαδειακός – Ιωνικός: 0 – 1

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1 , Λαμία-Ατρόμητος: 0 – 0

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός: 1- 1 στο ημίχρονο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τρίτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον τελικό του Barcelona Open, μετά το 2018 και το 2021. Ό Έλληνας τενίστας, νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 2-1 σετ του Λορέντζο Μουζέτι (Νο20).

Και ο καιρός

στην Αττική αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από το βράδυ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα