back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ επανεξελέγη πρόεδρος του FDP

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ επανεξελέγη χθες Παρασκευή πρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) για άλλα δύο χρόνια.

Στο ομοσπονδιακό συνέδριο του κόμματος, στο Βερολίνο, η υποψηφιότητα του 44χρονου Λίντνερ συγκέντρωσε το 88% των ψήφων. Ο Κρίστιαν Λίντνερ ηγείται του FDP – ένα από τα τρία κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία – από τον Δεκέμβριο του 2013.

Στη σχετική ψηφοφορία, ο Λίντνερ έλαβε 511 ψήφους, 51 μέλη του FDP καταψήφισαν και 17 απείχαν. Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για αυτήν την ιδιαίτερη υποστήριξη». Όταν εξελέγη πριν από δύο χρόνια, είχε λάβει το 93% των ψήφων, αλλά αυτό ήταν μόλις λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται συνήθως από κομματική συσπείρωση.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της 90λεπτης ομιλίας του, ο Λίντνερ είχε προτρέψει τους κυβερνητικούς εταίρους (SPD και Πράσινοι) να είναι φειδωλοί ώστε να συγκρατηθεί ο υψηλός πληθωρισμός και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος. Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο αυξήσεων φόρων.

Αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα που προκαλούν διαμάχες στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού – στο οποίο το κόμμα του είναι ο μικρότερος εταίρος – με κυριότερο τον ενεργειακό νομοσχέδιο, που προβλέπει την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα. Είπε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει λάβει ακόμη την μορφή που θα πρέπει να έχει προτού κατατεθεί προς ψήφιση στην Bundestag.

Σε ό,τι αφορά το βασικό επίδομα τέκνων, ο Λίντνερ επεσήμανε ότι έχουν ήδη γίνει πολλά για τα παιδιά. Αν έπρεπε να επιλέξει μεταξύ πρόσθετων επιδομάτων για τη μεταφορά μαθητών και στοχευμένων επενδύσεων στην εκπαίδευση, είπε ότι θα υποστήριζε την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Υπερασπίστηκε επίσης τον – προερχόμενο από το FDP – υπουργό Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ, ο οποίος έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για την πολιτική του τόσο από τους Πράσινους όσο και από ακτιβιστές για το κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα