back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαλί: Ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων κατέπεσε σε συνοικία του Μπαμακό

Διαβάστε επίσης

Ένα ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων του Μαλί, που επέστρεφε από μια αποστολή κατά των τζιχαντιστών που δρουν στη χώρα, συνετρίβη σήμερα σε μια συνοικία της πρωτεύουσας Μπαμακό, όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στρατού.

Η συντριβή αυτή σημειώθηκε έπειτα από μια ενέδρα στην οποία έπεσε μια αποστολή ανεφοδιασμού του στρατού, στα βόρεια της χώρας.

«Περίπου στις 13.10, ένα επιθετικό ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων, που επέστρεφε από αποστολή, συνετρίβη σε κατοικημένη συνοικία του Μπαμακό», ανέφερε το γενικό επιτελείο. «Είναι σε εξέλιξη έρευνες για την εκτίμηση της κατάστασης, την παροχή βοήθειας σε τυχόν θύματα και την ελαχιστοποίηση τυχών ζημιών», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Μια πηγή, που μίλησε ανώνυμα στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι η συντριβή σημειώθηκε στη συνοικία Μισαμπούγκου. Η περιοχή αυτή έχει αποκλειστεί, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Άλλη πηγή, του στρατού, είπε ότι το ελικόπτερο επέστρεφε από τα σύνορα με τη Μαυριτανία, όπου συμμετείχε σε μια επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών. Ο στρατός δεν έδωσε διευκρινίσεις για αυτήν την επιχείρηση. Τοπικοί αξιωματούχοι της Νάρα, μιας πόλης κοντά στα σύνορα, είπαν ότι η επίθεση έγινε σήμερα, γύρω στις 10.15 τοπική ώρα. Την περασμένη εβδομάδα μια επίσημη αντιπροσωπεία της κυβέρνησης έπεσε σε ενέδρα κοντά στη Νάρα. Την ευθύνη ανέλαβε την Παρασκευή μια ομάδα που πρόσκεται στην Αλ Κάιντα, η Ομάδα Υποστήριξης του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων (GSIM).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα