back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Barcelona Open: Με στόχο να σπάσει τη «διπλή» κατάρα ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Αλκαθάρ

Διαβάστε επίσης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στις 17:00, τον Κάρλος Αλκαράθ στον μεγάλο τελικό του Barcelona Open, που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα.

Έπειτα από έναν ημιτελικό με συνεχείς ανατροπές, ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε του Ιταλού Λορέντζο Μουζέτι, παίρνοντας την πρόκριση σον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Από την άλλη πλευρά, ο 19χρονος Ισπανός δικαιολόγησε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Έβανς και έτσι έδωσε ραντεβού για τον τελικό.

Ωστόσο η αποστολή του Στέφανου στον σημερινό τελικό μόνο εύκολη δεν θεωρείται. Ο Αλκαράθ, που είναι Νο2 στον κόσμο, θα αγωνιστεί ουσιαστικά στην έδρα του, κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων.

Η προϊστορία του μεταξύ τους ζευγαριού δεν είναι καθόλου καλή για τον Τσιτσιπά, μιας και ο Αλκαράθ τον έχει κερδίσει τρεις φορές.

Η τελευταία συνάντηση των δύο χρονολογείται πέρσι τέτοια εποχή στη Βαρκελώνη στα προημιτελικά του 500αριού τουρνουά, όπου το παιδί-«θαύμα» από την Ισπανία είχε επικρατήσει με 2-1 σετ (6-4, 5-7, 6-2).Παράλληλα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα παίξει για 10η φορά σε τελικό τουρνουά επίπεδου 500, με τον συμπατριώτη μας, όμως, να έχει ηττηθεί και τις 9 προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε παρόμοια θέση.

Από ‘κει και πέρα, σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, θα ανέβει ξανά στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ σε περίπτωση ήττας θα παραμείνει στο Νο5.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα