back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες, οι δύο σοβαρά, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα, όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα δύο ΙΧ ήταν σταθμευμένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, όταν για αδιευκρίνιστο λόγο το λεωφορείο προσέκρουσε πάνω τους. Οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κατερίνης και εν συνεχεία κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά τους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι δύο ελαφρότερα τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Στο Σουδάν, αμερικανική στρατιωτική δύναμη απομάκρυνε τις πρώτες πρωινές ώρες το διπλωματικό προσωπικό από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζητώντας παράλληλα “τον τερματισμό των παράλογων συγκρούσεων” μεταξύ τακτικού στρατού και παραστρατιωτικών. Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία της πρεσβείας της, στο Χαρτούμ. Νέα επικοινωνία με ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες στο Σουδάν και τον συντονισμό απομάκρυνσής τους μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Χθες, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε από το Σουδάν περισσότερους από 150 ανθρώπους προς το λιμάνι της Τζέντα. Η εκκένωση έγινε από το πολεμικό ναυτικό της χώρας με τη στήριξη άλλων σωμάτων του στρατού, και αφορά 91 πολίτες από τη Σαουδική Αραβία και 66 από 12 άλλες χώρες. Πρόκειται για πολίτες από Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Τυνησία, Πακιστάν, Ινδία, Βουλγαρία, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Καναδά και Μπουρκίνα Φάσο. Οι μάχες στο Σουδάν έχουν εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα τους, και έχουν προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, ενώ οι διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός έχουν πέσει στο κενό.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, ορκίζεται στις 6 το απόγευμα, υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημόσιου Δικαίου. Τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει αναλάβει ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Αύριο συνέρχεται η διακομματική επιτροπή για τα επιμέρους εκλογικά ζητήματα, όπως η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων.

Η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές τις 21ης Μαΐου ξεκίνησε και τυπικά στις 8 και τέταρτο χθες βράδυ, οπότε και θυροκολλήθηκε στην είσοδο του κοινοβουλίου, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της παρούσας Βουλής.

Ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στη ΝΔ ζήτησε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, θέλει προκοπή’’ τόνισε. Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επισκέπτεται Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

“Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή και το δίλημμα στις 21 Μαΐου είναι Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε πολίτες της Θέρμης.

“Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τα συστήματα εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη, θα αποτελέσουν ένα παλιό κακό παρελθόν” ανέφερε από την Καρδίτσα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σήμερα θα περιοδεύσει στα Τρίκαλα.

“Ένα πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα θα είναι το ανατρεπτικό μήνυμα, που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου’’ τόνισε από τη Φθιώτιδα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναταραχή στην Ελληνική Λύση, καθώς αποχώρησαν από τους συνδυασμούς του κόμματος, οι βουλευτές Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου και Αντώνης Μυλωνάκης, μετά την απόφαση του επικεφαλής Κυριάκου Βελόπουλου να τους τοποθετήσει σε διαφορετικές περιφέρειες από αυτές που εκλέχθηκαν. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που τους έφεραν να συζητούν με τη ΝΔ για συνεργασία μετά τις εκλογές.

Για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, συνελήφθη κι αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ένας 55χρονος, ο οποίος νωρίτερα ζητούσε επίμονα από ανήλικο που περίμενε σε στάση λεωφορείου στη Νέα Φιλαδέλφεια να επιβιβαστεί στο όχημά του για να τον μεταφέρει. Το παιδί ενημέρωσε τους γονείς του και μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας, ο 55χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στη Μεταμόρφωση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία μετά το μεσημέρι σε δρόμους Φαλήρου και Αλίμου λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου. Περιλαμβάνονται και τμήματα της Ποσειδώνος και της Αμφιθέας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ Λεβαδειακός – Ιωνικός: 2-2 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: 1-1 Λαμία-Ατρόμητος: 1-0 και ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός: 3-2

Τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ, αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open.

Και ο καιρός

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική από τις απογευματινές ώρες. Υποχώρηση των φαινομένων από το βράδυ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα