back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Γαλλικό κομβόι χτυπήθηκε από πυρά στο Σουδάν κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού του. Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και ο επίτιμος πρόξενος στο Χαρτούμ, Γεράσιμος Παγουλάτος, μιλώντας στο CNN Greece διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες στο γαλλικό κομβόι.

Τη μεταστάθμευση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο, με απόφαση του Πρωθυπουργού, μαζί με στελέχη των ειδικών δυνάμεων, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση εκκένωσης των Ελλήνων από το Σουδάν, όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Παράλληλα σημείωσε πως με εντολή του έχει ενεργοποιηθεί Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία με τα άλλα κράτη για συντονισμό και η οποία συνεδριάζει δύο φορές τη μέρα. Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ακόμα ότι πρόκειται να θέσει το θέμα του Σουδάν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αύριο, στο Λουξεμβούργο.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, ορκίζεται στις 6 το απόγευμα, υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών η Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου.

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα πλέον με τους αρχηγούς των κομμάτων να διασταυρώνουν τα ξίφη τους από διαφορετικά σημεία της χώρας.

“Ο κ. Τσίπρας στρώνει χαλί από τώρα για την εκλογική του ήττα”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ρέθυμνο όπου περιοδεύει σήμερα. Μιλώντας σε πολίτες στο χωριό Αργυρούπολη επισήμανε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε χθες να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο με ένα “γκρίζο” σποτ, ένα “μαύρο” σποτ”.

“Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή και το δίλημμα στις 21 Μαΐου είναι Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του χθες σε πολίτες της Θέρμης.

Το μήνυμα από τα Τρίκαλα είναι ηχηρό και ξεκάθαρο, όσο χτυπούν με παρακρατικές μεθόδους τη δημοκρατική παράταξη τόσο θα δυναμώνει, τόσο θα θεριεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας με νόημα ότι κάποιοι προσπαθούν να θέσουν ψεύτικα διλήμματα ενόψει της κάλπης την 21η Μαΐου.

“Ένα πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα θα είναι το ανατρεπτικό μήνυμα, που μπορεί να αναδείξει η λαϊκή ψήφος στις 21 Μαΐου’’ τόνισε από τη Φθιώτιδα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΜέΡΑ25 για την τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Mε κανονική ταχύτητα πήγαινε ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. «Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος», προστίθεται στην ανακοίνωση. Στο μεταξύ ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός που συνελήφθη από την αστυνομία μετά το τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε τα ξημερώματα στον Πλαταμώνα, με θύμα έναν 19χρονο και έξι τραυματίες. Οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν για την υλοποίηση του 1ου φεστιβάλ της Κοινωνίας των Πολιτών στην Αθήνα εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από το Σεράφειο, όπου συνεχίζεται και σήμερα, για τελευταία ημέρα, η μεγάλη αυτή γιορτή, αφιερωμένη στο έργο και τις δράσεις των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Στο φεστιβάλ συμμετέχει και ο ΑΘΗΝΑ 9,84, εκπέμποντας μουσική από το βανάκι του σταθμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

στις 5 και μισή: Βόλος – Άρης.

Στις 8: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και

στις 9: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Τον Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ, αντιμετωπίζει στις 5 το απόγευμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα