back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Οι πρώτοι οχτώ Έλληνες, μεταξύ τους και οι δύο τραυματίες, με τη βοήθεια της γαλλικής αποστολής διάσωσης, απομακρύνθηκαν από το Σουδάν και προσγειώθηκαν πριν από λίγο στο Τζιπουτί.

Από ώρα σε ώρα, αναμένεται να προσγειωθεί στην ίδια πόλη και δεύτερο αεροσκάφος της γαλλικής αποστολής με 100 πολίτες, ανάμεσά τους άλλοι 12 Έλληνες. Τους ομογενείς υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο Επίτιμος Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών, για την ουσιαστική βοήθεια του στην ασφαλή απομάκρυνση των Ελλήνων από το Σουδάν.

Σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας συνεχίζονται ο απεγκλωβισμός και των υπόλοιπων Ελλήνων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού πολιτών, στη Νότια Αίγυπτο έφθασαν δύο ελληνικά μεταγωγικά, με 15 κομάντος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, υγειονομικό προσωπικό και διπλωματική αποστολή.

Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις εκκένωσης της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Τουρκίας. Με επιτυχία έχουν ολοκληρωθεί οι εκκενώσεις διπλωματικού προσωπικού από τις πρεσβείες του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.

Με πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια, ο απεγκλωβισμός των Ευρωπαίων αμάχων θα τεθεί ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει αύριο στο Λουξεμβούργο.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, ορκίστηκε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού– καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου.

Στο δρόμο προς τις κάλπες εντείνονται οι διαξιφισμοί των πολιτικών αρχηγών. «Ο κ. Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την εκλογική του ήττα» είπε από το Ρέθυμνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε ”μαύρο” το πρώτο εκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο, ο κ Μητσοτάκης, θα μιλήσει (19:00) στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.

Το δίλημμα Μητσοτάκης ξανά ή πολιτική αλλαγή έθεσε εκ νέου από τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Για ψεύτικα διλλήματα έκανε λόγο από τα Τρίκαλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε «όσο χτυπούν με παρακρατικές μεθόδους τη δημοκρατική παράταξη στον κινηματογράφο Άνεσις».

«Ένα πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα θα είναι το ανατρεπτικό μήνυμα, της λαϊκής ψήφου» ανέφερε από τη Φθιώτιδα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα του ΜεΡΑ25 για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες παρουσίασε από το κανάλι Open ο Γιάννης Βαρουφάκης, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του να μην επιστρέψει η χώρα στη δραχμή. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜεΡΑ25 τίθεται η Σοφία Σακοράφα.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 43χρονος που συνελήφθη χθες από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αναζητούνταν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος – μεταξύ άλλων – για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη και πορνογραφία ανηλίκων. Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Ελεύθερος – με προφορική εντολή εισαγγελέα – αφέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη τα ξημερώματα στο τροχαίο δυστύχημα στο Πλαταμώνα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος και τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Ο οδηγός πήγαινε με κανονική ταχύτητα, η θέση των σταθμευμένων ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στη Λεωφόρο Σχιστού, στο σημείο όπου πραγματοποιείται το κυριακάτικο παζάρι. Όχημα που κινείτο στο ρεύμα προς Πειραιά προσέκρουσε σε ΙΧ και μία μοτοσυκλέτα, ενώ στη συνέχεια παρέσυρε πεζούς που πήγαιναν στο παζάρι. Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Βόλος – Άρης. 0 – 3

Αυτή την ώρα: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Στις 9: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Την ήττα με 2-0 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open. Ο Ισπανός τενίστας με σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 6-3,6-4 του Έλληνα και κατέκτησε για 2η σερί χρονιά τον τίτλο στη Βαρκελώνη. Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το 2018 και το 2021 έχασε και 3ο τελικό στο Barcelona Open.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα