back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στο Τζιπουτί της Αιθιοπίας προσγειώθηκαν με ασφάλεια οι πρώτοι οχτώ Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Χαρτούμ, με την αρωγή της γαλλικής αποστολής.

Με δεύτερη πτήση της που μεταφέρει επιπλέον 100 αμάχους φθάνουν στην Αιθιοπία ακόμη 12 Έλληνες. Τους ομοεθνείς μας υποδέχονται στο αεροδρόμιο, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο Επίτιμος Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών, για την ουσιαστική βοήθεια του στην ασφαλή απομάκρυνση των Ελλήνων από το Σουδάν.

Στο μεταξύ, σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός και των υπόλοιπων Ελλήνων. Στο πλαίσιο του ελληνικού σχεδιασμού εκκένωσης, ήδη στη Νότια Αίγυπτο βρίσκονται δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, 15 κομάντος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου καθώς και υγειονομικό προσωπικό.

Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών στο Χαρτούμ, σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις εκκένωσης της Γερμανίας, της Ολλανδίας της Τουρκίας και της Ιταλίας: Με την ιταλική αποστολή απομακρύνονται Ελβετοί υπήκοοι καθώς κι ένας ακόμη Έλληνας. Σε εξέλιξη και η απομάκρυνση 11 Σέρβων σύμφωνα με το σερβικό υπουργείο εξωτερικών.

Με επιτυχία έχουν ολοκληρωθεί οι εκκενώσεις διπλωματικού προσωπικού από τις πρεσβείες του Κατάρ, της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ. Ωστόσο πολλοί Αμερικανοί πολίτες παραμένουν στο εμπόλεμο Σουδάν.

Με πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια, ο απεγκλωβισμός των Ευρωπαίων αμάχων θα τεθεί ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει αύριο στο Λουξεμβούργο.

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών ανέλαβε η Καλλιόπη Σπανού– καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου, μετά την ορκωμοσία της ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο δρόμο προς τις κάλπες εντείνονται οι διαξιφισμοί των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Τσίπρας στρώνει από τώρα το χαλί για την εκλογική του ήττα» είπε από το Ρέθυμνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε ”μαύρο” το πρώτο εκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών.

Αύριο, ο κ Μητσοτάκης, θα μιλήσει (1900) στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω.

Το δίλημμα Μητσοτάκης ξανά ή πολιτική αλλαγή έθεσε εκ νέου από τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται αύριο στην Κω. Στην ανοιχτή ομιλία του από την πλατεία Καζούλη, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα Δωδεκάνησα.

Σε εξέλιξη και ο ”πόλεμος” των ανακοινώσεων των εκπροσώπων των κομμάτων. «Η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο ”λυσάρι” κάθε πολιτικού λαϊκιστή, ιδίως όταν χάνει», ανέφερε για την ΝΔ, ο Άκης Σκέρτσος απαντώντας στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία κάλεσε τις εταιρίες δημοσκοπήσεων «να αναρτούν τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Για ψεύτικα διλλήματα έκανε λόγο από τα Τρίκαλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 19.30 αύριο θα μιλήσει στον κινηματογράφο ”Άνεσις” στο Αγρίνιο.

«Το ΚΚΕ δεν θα προδώσει τον λαό, δεν θα ανταλλάξει την ψήφο του με υπουργικά έδρανα», ξεκαθάρισε μιλώντας στο CNN Greece, ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα του ΜεΡΑ25 για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες παρουσίασε από το κανάλι Open ο Γιάννης Βαρουφάκης, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του να μην επιστρέψει η χώρα στη δραχμή. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜεΡΑ25 τίθεται η Σοφία Σακοράφα.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 43χρονος που συνελήφθη χθες από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αναζητούνταν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος – μεταξύ άλλων – για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη και πορνογραφία ανηλίκων. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.

Ελεύθερος – με προφορική εντολή εισαγγελέα – αφέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη τα ξημερώματα στο τροχαίο δυστύχημα στο Πλαταμώνα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος και τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα, εκ των οποίων δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Ο οδηγός πήγαινε με κανονική ταχύτητα, η θέση των σταθμευμένων ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στη Λεωφόρο Σχιστού, στο σημείο όπου πραγματοποιείται το κυριακάτικο παζάρι. Όχημα που κινείτο στο ρεύμα προς Πειραιά προσέκρουσε σε ΙΧ και μία μοτοσυκλέτα, ενώ στη συνέχεια παρέσυρε πεζούς που πήγαιναν στο παζάρι. Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων.

Στην αθλητική επικαιρότητα για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 0 – 0 στο 3’’

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0 – 1 στο 43’’

Βόλος – Άρης. 0 – 3 τελικό

Την ήττα με 2-0 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open. Ο Ισπανός τενίστας με σπουδαία εμφάνιση επικράτησε με 6-3,6-4 του Έλληνα και κατέκτησε για 2η σερί χρονιά τον τίτλο στη Βαρκελώνη. Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το 2018 και το 2021 έχασε και 3ο τελικό στο Barcelona Open.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17,8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα