back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ένα νέο καραβάνι μεταναστών ξεκίνησε από την Ταπατσούλα για την Πόλη του Μεξικού

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες μετανάστες, που κρατούνται επί μήνες στο νότιο Μεξικό, σχημάτισαν σήμερα ένα νέο καραβάνι διαμαρτυρίας και σκοπεύουν να κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα, ζητώντας να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεών τους για να τους χορηγηθεί άσυλο στις ΗΠΑ.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από τη Βενεζουέλα, ξεκίνησαν την πορεία τους στα βόρεια της Ταπατσούλα, μιας πόλης στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Λένε ότι ελπίζουν να φτάσουν στην Πόλη του Μεξικού σε περίπου 10 ημέρες.

Προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη βία και τη φτώχεια στις χώρες της κεντρικής Αμερικής, χιλιάδες μετανάστες αναζητούν ασφάλεια στο Μεξικό κάθε χρόνο, περνώντας από διάφορες Πολιτείες με την ελπίδα πως θα βρουν μια νόμιμη δίοδο για τις ΗΠΑ.

Το νέο καραβάνι αποτελείται από περίπου 3.000 ανθρώπους. Κάποιοι κατάγονται από την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες, σύμφωνα με τις αρχές της Ταπατσούλα. «Ενταχθήκαμε στο καραβάνι για να είμαστε πιο ασφαλείς και να μην συλληφθούμε», είπε ο Γιοάνι, ένας μετανάστης από τη Βενεζουέλα. Πρόσθεσε ότι η οικογένεια του δεν έχει πλέον χρήματα και ελπίζει πως θα επιταχυνθεί η διαδικασία για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον βορρά.

Ο Ιρινέο Μουχίκα, ο διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Pueblos Sin Fronteras (Λαοί Χωρίς Σύνορα), είπε ότι το καραβάνι ξεκίνησε ως διαμαρτυρία επειδή οι μετανάστες θέλουν να κλείσουν τα κέντρα κράτησης, τα οποία είναι υπερπλήρη.

Τον περασμένο μήνα περίπου 40 άνθρωποι πέθαναν σε πυρκαγιά σε ένα τέτοιο κέντρο της πόλης Σιουδάδ Χουάρες, στο βόρειο Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα