back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλμέιδα: «Να ζήσουμε τη δεκαετία του ’90 της ΑΕΚ»

Διαβάστε επίσης

Ο Ματίας Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ολυμπιακού με 3-1 και παρέμεινε μαζί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ματίας Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σχολιάζοντας την εικόνα των «κιτρινόμαυρων».
νή!
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Που βασίστηκε η ΑΕΚ για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα που ήταν κυριαρχική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κάποια ατομικά λάθη στην επανάληψη την έβαλαν σε κίνδυνο;

«Πριν από το παιχνίδι είχα μιλήσει στους ποδοσφαιριστές μου ότι σε αυτό εδώ το γήπεδο η ΑΕΚ είχε κερδίσει δύο φορές στο πρωτάθλημα. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κάνουμε ένα παιχνίδι όπως το είχαμε σχεδιάσει απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο και με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Πήραμε τη νίκη και το δείξαμε ότι το θέλαμε από το πρώτο λεπτό. Όσο ήμασταν στο 0-1 θέλαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ. Αλλάξαμε το σύστημα σε σχέση με το κύπελλο. Αλλάξαμε και ποδοσφαιριστές. Πιστεύαμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί. Ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές να το απολαύσουν. Το ερμήνευσαν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές. Ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λάθη και ισοφάρισε. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο κυρίως θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει κι άλλες φορές».

Νιώσατε κίνδυνο με όσα συνέβησαν στο τέλος;

«Εμείς προσπαθούμε να ζούμε το ποδόσφαιρο με πάθος και σεβασμό. Εμείς μιλάμε πάντα για το αγωνιστικό κομμάτι και ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για ότι συνέβη μετά υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να το διαχειριστούν. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε μιλήσει για κάτι παρόμοιο, αλλά εγώ μιλάω μόνο για το αγωνιστικό».

Θεωρείτε ότι το παιχνίδι στη Λεωφόρο θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή;

«Αυτό που λέω πάντα ότι όσο υπάρχουν οι πιθανότητες μαθηματικά όλα είναι ανοιχτά. Προφανώς αυτό το παιχνίδι θα είναι σημαντικό, αλλά πριν από αυτό υπάρχει κι άλλο σημαντικό παιχνίδι. Θεωρώ ότι αυτός ο ανταγωνισμός είναι υπέρ του πρωταθλήματος. προφανώς όλοι θέλουμε να το κερδίσουμε, αλλά εγώ χαίρομαι να βρίσκομαι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Να κερδίσει ο καλύτερος, αυτός που το αξίζει και παίζει καλύτερα».

Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου είναι η ομάδα που έχετε σχεδιάσει και έφτασε στο πικ της;

«Αυτό που πιστεύω είναι ότι μακάρι να φτάσουμε σε κάτι παρόμοιο με τη δεκαετία του ’90. Είμαστε σε ένα μονοπάτι που πρέπει να το ακολουθήσουμε με εμπιστοσύνη. Από την πρώτη ημέρα εμείς οι προπονητές ήμασταν ξεκάθαροι. Κάθε μέρα γνωριζόμαστε περισσότερο και έπειτα υπάρχει ένα σύστημα παιχνιδιού που προσπαθούμε να ακολουθήσουμε και μας έχει δώσει κάποια αποτελέσματα. Έχουμε σε κάθε γήπεδο και προσπαθούμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, έχουμε πάρει ρίσκα. Τα λάθη που κάναμε προήλθαν από την απόφαση μας να πάρουμε ρίσκα. Δεν μου αρέσει ένας δικός μου ποδοσφαιριστής να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα. Προτιμώ να ρισκάρω και αυτός που θα κριθεί είμαι εγώ. Γνωρίζω ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δουλειά μου, αλλά μου αρέσει να βλέπω ποδοσφαιριστές να βελτιώνονται. Θέλω ποδοσφαιριστές που να προσαρμόζονται και να τρέχουν για να ανακτούν τη μπάλα. Όσο αυτό πάει καλά εγώ είμαι ήρεμος γιατί είναι αυτό που κάνουμε στην προπόνηση. Σήμερα κάναμε ένα σημαντικό βήμα και από αύριο σκεφτόμαστε αυτό που ακολουθούμε. Επιθυμώ να ζήσω μια εποχή όπως εκείνη που είχε ζήσει ο κόσμος».

Έχετε δει τον Ολυμπιακό σε πέντε παιχνίδια, ποια είναι η άποψη σας για τον αντίπαλο σας;

«Πιστεύω ότι εγώ δεν οφείλω να μιλήσω για τον Ολυμπιακό. Με όλο το σεβασμό εγώ ξέρω ότι είναι ένα κλαμπ αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο που έχουν περάσει πολύ καλοί προπονητές και ποδοσφαιριστές. Έχει μία πλούσια ιστορία όσον αφορά στις νίκες. Πέρασαν ποδοσφαιριστές Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζω και έχουν περάσει όμορφα. Είχα Έλληνες συμπαίκτες που έχουν παίξει στον Ολυμπιακό, οπότε αξίζει τον σεβασμό μου. Είμαι συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ».

Με ισορροπημένα τα μεταξύ σας αποτελέσματα η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους εννιά βαθμούς. Αυτό πως το σχολιάζετε;

«Οι δύο αντίπαλοι είναι πολύ ισοδύναμοι. Στα παιχνίδια που αισθανόμασταν ότι παίζαμε καλά δεν τα κερδίσαμε. Η ΑΕΚ κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός γιατί δεν είναι φυσιολογικό σε λιγότερο από είκοσι χρόνια να κερδίζεις εδώ μόνο δύο φορές. Θεωρώ ότι είναι ισοδύναμες οι ομάδες. Επίσης έχει να κάνει με το γούστο σας ποια ομάδα σας άρεσε περισσότερο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα