back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού πολιτών από χώρες της Δύσης, μετά το ξέσπασμα εμφύλιων συγκρούσεων στο Σουδάν.

«Περίπλοκη αλλά επιτυχημένη» χαρακτήρισε την επιχείρηση απομάκρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται το συγκεκριμένο ζήτημα . Εως τώρα έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 1000 άνθρωποι ενώ 21 άτομα είναι ήδη στην Ευρώπη είπε ο κ. Μπορέλ.

Από το Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ευχαρίστησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για την μεταφορά Ελλήνων υπηκόων από το Χαρτούμ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν «δεν έχει πάρει πολύ καλό βαθμό».

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο τουίτερ, ενημέρωσε ότι σήμερα απεγκλωβίστηκαν άλλοι 10 Έλληνες, και ήδη βρίσκονται στο Τζιμπουτί, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί και το γαλλικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε τους δυο Έλληνες τραυματίες.

Από τις συγκρούσεις, που επικεντρώνονται κυρίως στο Χαρτούμ και το Νταρφούρ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 420 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 3.700, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Επιστροφή φόρου θα λάβουν όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος έως την προσεχή Τετάρτη εφόσον εκδοθούν για αυτούς πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου και δεν έχουν οφειλές σε εφορία ή ΕΦΚΑ. Όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ, για όσες φορολογικές δηλώσεις αρχίσουν να υποβάλλονται από την Πέμπτη και μετά θα γίνεται συμψηφισμός του ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα αναρτηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο..

Περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 4,8 εκατομμύρια δικαιούχους, θα καταβάλλουν ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Μεταξύ αυτών, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Μαΐου, καθώς και τα προνοιακά, αναπηρικά, οικογενειακά και στεγαστικά επιδόματα.

Έως τις 26 Απριλίου η προθεσμία δήλωσης Ονόματος και Εμβλήματος Κομμάτων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή τις εκλογές, σε 28 ημέρες από σήμερα.

Συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι αρχηγοί των κομμάτων.

Στις επτά το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης», στο Αιγάλεω.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται σήμερα στην Κω. Στην ανοιχτή ομιλία του από την πλατεία Καζούλη, στις έξι και μισή το απόγευμα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και στα Δωδεκάνησα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στις επτά και μισή το απόγευμα στον κινηματογράφο ‘’Άνεσις ‘’ στο Αγρίνιο.

Μάθε πού ψηφίζεις, η φόρμα στην οποία οι πολίτες μπορούν ήδη να ενημερωθούν για το εκλογικό τους κέντρο. Στους εκλογικούς καταλόγους έχουν ενσωματωθεί και οι ετεροδημότες που υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Περισσότερα στο athina984.gr

Στην υπόθεση των Τεμπών το Συμβούλιο Εφετών αποφασίζει σήμερα για την προσφυγή του επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος ζητά την αποφυλάκισή του, με τον προϊστάμενο πάντως της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο -μεσω της 35σέλιδης αναφοράς του- να τάσσεται κατά.  Το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί από τους δυο πραγματογνώμονες στον εφέτη – ανακριτή το πόρισμα για την τραγωδία.

Συνεδριάζει εκ νέου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στο βήμα του μάρτυρα για τρίτη συνεδρίαση ο τεχνικός σύμβουλος που έχουν ορίσει συγγενείς θυμάτων ο οποίος έχει ήδη περιγράψει το αλαλούμ και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού που οδήγησε σε απώλεια 104 ανθρώπων.

Σήμερα είναι πιθανό να ξεκινήσουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία με οπαδικά κίνητρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλείνει ο κατάλογος των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η Κίνα διαβεβαιώνει πως σέβεται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών, μετά τις δηλώσεις του πρεσβευτή της στη Γαλλία, που είχε αμφισβητήσει την κυριαρχία των πρώην σοβιετικών χωρών, όπως η Ουκρανία.

Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία θα καλέσουν σήμερα τους πρεσβευτές της Κίνας στις πρωτεύουσες τους.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα