back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Ιερουσαλήμ

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα στο κέντρο της Ιερουσαλήμ από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους, ένα περιστατικό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση».

Η ισραηλινή υπηρεσία Magen David Adom ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως αρκετοί πεζοί χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο. Ένας 70χρονος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ μία γυναίκα περίπου 30 ετών και τρεις άνδρες ηλικίας 25 έως 50 ετών βρίσκονται σε λιγότερο ανησυχητική κατάσταση.

Χωρίς να χαρακτηρίσει το συμβάν επίθεση, η αστυνομία δήλωσε πως ένας «ύποπτος», ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, «εξουδετερώθηκε» επί τόπου και πως «μεγάλος αριθμός αστυνομικών» κλήθηκαν ως ενισχύσεις.

«Πριν από μερικά λεπτά, όχι μακριά από εδώ, έγινε άλλη μία απόπειρα δολοφονίας πολιτών του Ισραήλ. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σε αυτόν τον τόπο, αυτήν τη στιγμή, μας υπενθυμίζει πως η γη του κράτους του Ισραήλ έχει αποκτηθεί με τίμημα πολλές δοκιμασίες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Νετανιάχου καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για τον εορτασμό από αύριο Τρίτη το βράδυ της 75ης επετείου ίδρυσής του.

Από τον Ιανουάριο η βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το μεσημέρι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, στη διάρκεια στρατιωτικής «αντιτρομοκρατικής» όπως χαρακτηρίστηκε επιχείρησης του ισραηλινού στρατού.

Από τις αρχές του έτους η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 97 Παλαιστινίους, 19 Ισραηλινούς, μία Ουκρανή και έναν Ιταλό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν, από παλαιστινιακής πλευράς, μαχητές και αμάχους ανάμεσά τους και ανήλικους, και από ισραηλινής πλευράς αμάχους στην πλειονότητά τους, μεταξύ των οποίων ανήλικοι, και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα