back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Α. Σκέρτσος: Τηλεμαχία με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων

Διαβάστε επίσης

«Μόνη εξήγηση για τον αντιεπιστημονικό και αντιθεσμικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν ασχολείται με τις εκλογές, αλλά με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα που αρχίζει και τρίζει», υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος με αφορμή τις θέσεις που διατύπωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημοσκοπήσεις, ενόψει και της συζήτησης για την διεξαγωγή τηλεμαχίας.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα γίνει κατά την προεκλογική περίοδο και διευκρίνισε ότι θέση της κυβέρνησης είναι να γίνει μία τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Βουλή «γιατί αυτό είναι το δημοκρατικά επιβεβλημένο και πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων», ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του ότι «είναι υπέρ της συνεργασίας, αλλά επιθυμεί debate μεταξύ των δύο αρχηγών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε εξάλλου αρνητικά σε ερώτηση εάν η ΝΔ συζητά ή επιδιώκει συνεργασία με βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» και τόνισε πως «η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί ούτε με την “Ελληνική Λύση”, ούτε παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων». Προχωρώντας μάλιστα και σε ένα ευρύτερο σχόλιο που αφορά στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τόνισε πως «αυτά είναι εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων και δείχνουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τυχόν κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα, τα οποία έχουν έχουν τέτοια φαινόμενα εσωτερικής αστάθειας».

Ο κ. Σκέρτσος γνωστοποίησε επίσης ότι περίπου 25.000 Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίσουν σε περίπου 100 εκλογικά σημεία σε όλο τον κόσμο και η ψηφοφορία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 20 Μαΐου.

Ερωτηθείς για την γνωστοποίηση της απόφασης του κ. Κανελλόπουλου να κατέβει με το ΕΑΝ και όχι ως αρχηγός του λεγόμενου «κόμματος Κασιδιάρη», σχολίασε πως «και μόνο το γεγονός ότι τελικά φαίνεται να αποσύρεται το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές το σχήμα υπό τον σκιώδη αρχηγό Κασιδιάρη αποδεικνύει ότι η ρύθμιση που φέραμε έχει αποτελέσματα και εμείς αυτό θέλαμε». «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα πολιτικό κόμμα να κατέβει στις εκλογές, από κει και πέρα οποιοδήποτε κόμμα έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος επισήμανε ότι η ρύθμιση καταλαμβάνει καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σημείωσε μεταξύ άλλων πως εάν είναι υποψήφιος με το κόμμα αυτό ο κ. Κασιδιάρης «τότε τίθεται ζήτημα».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι την προσεχή Τετάρτη θα παρουσιαστεί το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και εντός της εβδομάδας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα