back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Βαρβιτσιώτης: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για ενδεχόμενη εξαγωγή του ptedator στο Σουδάν

Διαβάστε επίσης

Για παρερμηνεία της δήλωσης του σχετικά με ενδεχόμενη εξαγωγή του παράνομου λογισμικού ptedator στο Σουδάν έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθήνας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84  και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
Συγκεκριμένα ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως εκείνο που είχε πει είναι πως ακόμα και αν έχει γίνει εξαγωγή του παράνομου λογισμικού στο Σουδάν δεν εξαρτιόταν από αυτό ο πόλεμος επισημαίνοντας ωστόσο πως κανένα από τα υπάρχοντα στοιχεία που γνωρίζει δεν συνηγορεί στο ότι έγινε εξαγωγή.
Ερωτηθείς σχετικά με την ΕΔΕ στο υπ. Εξωτερικών ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως αυτή συνεχίζεται, είναι εξαιρετικά τεχνική στη φύση της και ερευνά τις άδειες εξαγωγής που έχουν δοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών για την εξαγωγή λογισμικών συστημάτων και όχι κακόβουλων λογισμικών – predator- και λέω όχι κακόβουλο λογισμικό αλλά ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία εμπορεύονται οι εταιρίες που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό: «δεν εξετάζουμε δηλαδή μόνο το είδος αυτό ακριβώς αλλά εξετάζουμε τον εξαγωγέα. Τις εταιρίες τις οποίες είχαν εμπλακεί με τη χρήση του predator. Είχαν την άδεια χρήσεως του  predator στην Ελλάδα. Αν αυτές έχουν εξάγει λογισμικά και τι είδους λογισμικά έχουν εξάγει, σε ποιες χώρες και αν αυτή η εξαγωγή παραβιάζει οποιοδήποτε κανόνα της ΕΕ.
Ερωτηθείς πότε αναμένεται η δημοσιοποίηση του πορίσματος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε πως αυτό «δεν επαφίεται στην πολιτική ηγεσία  αλλά σε αυτούς που διενεργούν την έρευνα».
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων στο Σουδάν τόνισε πως δεν έχει τεθεί θέμα αποστολής ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή: «έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού από τις γαλλικές δυνάμεις και οι εγκλωβισμένοι καθώς και οι δύο τραυματίες είναι ασφαλείς στο Τζιμπουτί, τώρα γίνεται και δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης στόχος είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο της ΕΕ ώστε να απεγκλωβιστούν και οι υπόλοιποι 100 Έλληνες».
Τέλος όσον αφορά στο διακύβευμα των εκλογών ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει με σταθερότητα σε ένα περιβάλλον αστάθειας και να κερδηθεί το στοίχημα της επόμενης μέρας.
Πρόσθεσε δε πως «η κυβέρνηση κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στην ΕΕ φέρνοντας της χώρα στο επίκεντρο  των ευρωπαϊκών αποφάσεων με πολλές ελληνικές προτάσεις να υιοθετούνται και να καθίστανται ευρωπαϊκές πολιτικές».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα