back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προβληματισμός στη δημοτική αντιπολίτευση για τις πιστοποιήσεις στις παιδικές χαρές

Διαβάστε επίσης

Έντονο προβληματισμό για την ποιότητα των πιστοποιήσεων των παιδικών χαρών του Δήμου Αθηναίων εξέφρασε μερίδα της δημοτικής αντιπολίτευσης με αφορμή τον τραυματισμό, πριν από περίπου 10 μέρες, 7χρονου Σύριου σε παιδική χαρά στον Νέο Κόσμο. Το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αναμένεται να εξέλθει του νοσοκομείου στο τέλος της εβδομάδας, όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη μητέρα και τους γιατρούς που παρακολουθούν τον 7χρονο.

Η παιδική χαρά είναι καινούργια

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά παραδόθηκε στον δήμο Αθηναίων τον Οκτώβριο του 2020. “Παραδόθηκε πιστοποιημένη και με εγγύηση πέντε ετών για κάθε όργανο. Ο ΟΠΑΝΔΑ έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την πιστοποίηση. Και στις δυο εκθέσεις ελέγχου δεν υπάρχει καμία παρατήρηση ως προς τα δομικά στοιχεία του συγκεκριμένου οργάνου” εξήγησε η κ. Αραμπατζή. “Δεν υπάρχουν ορατά στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ενώ κάνεις τα πάντα, παραταύτα συμβαίνουν και αυτά” σημείωσε η Νίκη Αραμπατζή.

Από ιδιώτες η έκδοση πιστοποιήσεων

Άλλα δύο σοβαρά ατυχήματα έχουν συμβεί σε παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων τον τελευταίο χρόνο. Και τα δυο έλαβαν χώρα στην παιδική χαρά της οδού Δαφνομήλη, στη Νεάπολη Εξαρχείων η οποία είχε παραδοθεί πιστοποιημένη το 2018. ” Γίνεται προφανές ότι η διαδικασία πιστοποίησης, την οποία επικαλείται η δημοτική αρχή, δεν εξασφαλίζει τον επαρκή έλεγχο των υποδομών και τις έγκαιρες παρεμβάσεις συντήρησης. Η δημοτική αρχή, σε κάθε ανάλογη περίσταση, επικαλείται τις ευθύνες άλλων: κακή χρήση των παιχνιδιών, βανδαλισμούς κλπ. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό που δείχνουν τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα είναι η ανεπαρκής στήριξη των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να είναι αυτές σε θέση να διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των δημόσιων υποδομών” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη.

“Μια ιδιωτική εταιρεία πιστοποιεί- και μάλιστα την πληρώνουμε – άρα αυτή έχει την αστική ευθύνη. Διότι εάν είναι έτσι στις εκλογές να κατεβάσετε εκπρόσωπους εταιρειών” σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας και πρόσθεσε: “Πρέπει να πάρουμε μία ευθύνη. Δεν αμφισβητεί κανείς την ανθρώπινη ευαισθησία” .

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας. “Η πιστοποίηση λειτούργησε, εμείς λειτουργήσαμε αλλά υπήρξε ατύχημα. Δεν είναι μία λογική εξίσωση. Δεν έχει το θέσφατο μια επιτροπή πιστοποίησης. Ποιος τους ελέγχει; Το αν οι πιστοποιήσεις είναι αντικειμενικές θέλει ψάξιμο” υπογράμμισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα