back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Χαρίτσης: Προτάσεις που δεν έχουν τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνουν στο τραπέζι της συζήτησης

Διαβάστε επίσης

«Δεν υποσχόμαστε μαγικές λύσεις ωστόσο με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και πολιτική βούληση μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση προς όφελος και προς στήριξη της κοινωνίας», τόνισε μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία, Αλέξης Χαρίτσης.

«Προτεραιότητές μας είναι, η στήριξη του εισοδήματος, η οποία θα προκύψει και από την αύξηση του κατώτατο μισθού, η ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών υποχρεώσεων, που συνδέονται με τον πυρήνα της ακρίβειας και τέλος και κρισιμότερο η πάταξη της αισχροκέρδειας» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι: «το ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης – το οποίο δεν είναι πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα- αλλά είναι αιτούμενο της ίδια της κοινωνίας για να μπορέσει να αλλάξει η πολιτική η οποία αυτή τη στιγμή οδηγεί σε απόγνωση τους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε:
«Σε αυτήν την προοδευτική διακυβέρνηση δεν μιλάμε απλώς για μια συμφωνία κορυφής η οποία θα αφορά τις πολιτικές ηγεσίες, μιλάμε για μια προγραμματικού περιεχομένου συζήτηση και συμφωνία σε βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις που θα δεσμεύουν απολύτως όλους τους εμπλεκόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο προτάσεις οι οποίες δεν έχουν τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μπουν στο τραπέζι της συζήτησης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παίζει monopoly με τις ζωές των Ελλήνων ο κ. Χαρίτσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτός που παίζει monopoly με τις ζωές των πολιτών είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης. Εφαρμόζει μια πολιτική με την οποία παίζει και με τις ζωές των πολιτών αλλά και με την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα