back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι επιχειρήσεις των κρατών μελών της ΕΕ μετά την κατάπαυση του πυρός για 72 ώρες στο Σουδάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, να μεταφερθούν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες που παρέμειναν για 10 ημέρες ανάμεσα σε αντιμαχόμενα πυρά του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Στην Ελλάδα έφτασαν το πρωί οι πρώτοι 17 Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν. Mε εντολή της Κυβέρνησης, βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε χθες σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο. Η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Την ίδια ώρα, επτά ακόμα Έλληνες και οι οικογένειές τους, απεγκλωβίστηκαν και αφίχθησαν στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την κατάσταση στο Σουδάν ενημερώνει αυτήν την ώρα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Κλειστή έως την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, θα παραμείνει η οδός Καραγεώργη Σερβίας από το ύψος της πλατείας Συντάγματος μετά τη χθεσινή πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο ύψος της Αιόλου και Αγίας Ειρήνης λόγω επικινδυνότητας κατάρρευσης.

Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ.ευρώ κατέγραψε ο Κρατικός Προϋπολογισμός το 1ο τρίμηνο του έτους έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 28 εκατ. Ευρώ., σύμφωνα με το υπ οικονομικών.

Στα «κολοσσιαία λάθη» του ΣΥΡΙΖΑ και στο σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέρθηκε σήμερα από το Σχηματάρι ο Πρωθυπουργός

«Τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε «Monopoly» με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες. Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες” υπογράμμισε, αναφέροντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της «προοδευτικής διακυβέρνησης» για την οποία μιλά ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός ακολούθως περιοδεύει στην Θήβα και την Λιβαδειά.

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, στην πλατεία Κατεχάκη θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του το πρωί στον Αlpha επέμεινε στο τετ α τετ DEBATE με τον Πρωθυπουργό ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει μία μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα και ξέρει και μπορεί. Υπάρχει κρίση ακρίβειας, αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό φαινόμενο. Επίσης επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν πάνε στο πουθενά. Δεν μπορεί ένα κόμμα του 3% και του 4% να θέσει τους όρους του τόνισε.

Ομιλία στα Ιωάννινα θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ιδεολογικά, πολιτικά και αξιακά δεν έχουμε καμία σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρει ο γραμματέας του Κινήματος Ανδρέας Σπυρόπουλος επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΜέΡΑ25.

Την Μυτιλήνη επισκέπτεται την πέμπτη ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις οκτώ και μισή ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Δημαρχείο Αχαρνών.

Περιοδεία στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που έκαναν bullying κατά του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο, αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση. Αποφασίστηκε η αποβολή από το σχολείο των εμπλεκόμενων μαθητών της Γ’ Γυμνασίου, καθώς και ενός ακόμη από μικρότερη τάξη, διότι είχε βγάλει σουγιά στο σχολείο. Η η απόφαση εστάλη στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία μπορεί να την εγκρίνει αυτούσια ή να την τροποποιήσει, και να την εκτελέσει άμεσα ή, το πιο πιθανό, κατά τη λήξη του σχολικού έτους.

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός στην περιοχή της Ακρόπολης με την κατηγορία ότι τα ξημερώματα προσπάθησε να βιάσει 33χρονη στη συμβολή της Ερμού με την Αγίου Φιλίππου. Η γυναίκα έβαλε τις φωνές και διερχόμενοι πολίτες ειδοποίησαν την Άμεση Δράση.

Για έξι ακόμα μήνες παρατείνεται η προσωρινή κράτηση της μητέρας της 12χρινης από τον Κολωνό η  οποία με βάση την απόφαση της δικαιοσύνης βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της ίδια στης κόρης της.

Εβδομηντατρεις νεκροί στην Κένυα. Πρόκειται για μέλη αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο. Τα πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους. Κάποιοι διασωθέντες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις ο καιρός στην Αττική Η θερμοκρασία Έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 22 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα