back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων.

“Να αποτρέψουμε πλήρως τον κίνδυνο κυβέρνησης των ηττημένων που εγκυμονεί η απλή αναλογική”, δήλωσε από τη Λειβαδιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά το debate, απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τηλεμαχία και μεταξύ του ιδίου και του κ. Τσίπρα. Σε λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Αlpha”. Αύριο το απόγευμα θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

“Δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας των τραπεζών, υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας των νοικοκυριών”, δήλωσε στον Αlpha ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Επίσης επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν πάνε στο πουθενά. Δεν μπορεί ένα κόμμα του 3% και του 4% να θέσει τους όρους του τόνισε. Σε λίγη ώρα θα μιλήσει στα Χανιά.

Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στις 8:00 το βράδυ, στα Ιωάννινα. Aπό την Άρτα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ για ηθελημένη διασπορά fake news και προπαγάνδα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, όταν, όπως είπε, επιμένει παρά τις διαψεύσεις, στα περί “τερατογενέσεων”.

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ προς όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους που ψήφιζαν άλλα κόμματα, αλλά μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες, απηύθυνε σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Την Πέμπτη μεταβαίνει στη Μυτιλήνη.

Επιμένουμε στην επαναφορά τουλάχιστον μίας επενδυτικής ελληνικής κρατικής τράπεζας για να βοηθήσει στην ανάπτυξη τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος Πέμπτη και Παρασκευή θα περιοδεύσει στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου.

Ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στις 8:30 στο Δημαρχείο Αχαρνών. Το Μέρα 25 δεν επιδιώκει έξοδο από το ευρώ”, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Έρικ Έντμαν.

Σαράντα τρεις Έλληνες έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής από το Σουδάν, μετά την κατάπαυση του πυρός για 72 ώρες, κατόπιν μεσολάβησης των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας. Πριν από λίγο απογειώθηκε C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Ασουάν για το Τζιμπουτί για να παραλάβει Έλληνες του Σουδάν.

Προηγουμένως έφτασαν στην Ελευσίνα με C 27, 17 Έλληνες, μεταξύ τους και ο ένας τραυματίας, ενώ με ειδική ναυλωμένη πτήση Lifeline αφήχθη και ο άνδρας ο οποίος είναι διασωληνωμένος με τον έφηβο γιό του. Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Παραμένουν στο Χαρτούμ άλλοι 80 Έλληνες. Προς αποχώρηση από το Χαρτούμ μαζί με άλλους 12 Έλληνες και ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας. “Είναι αρκετοί οι Έλληνες που έμειναν πίσω. Περάσαμε μέσα από την κόλαση”, τόνισε νωρίτερα στον Αθήνα 9.84. Όσον αφορά τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από την ορθόδοξη Μητρόπολη στο Χαρτούμ, ανέφερε ότι κατέστη εφικτός μέσω μιας αποστολής αυτοκτονίας μουσουλμάνου ανώτατου κληρικού του Σουδάν. “Αν δεν μας βοηθούσε, δεν θα μπορούσαμε να βγούμε”, τόνισε ο κ. Σάββας.

Συναγερμός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: ένοπλοι στο Σουδάν κατέλαβαν εργαστήριο με δείγματα μολυσματικών ιών, όπως η πολιομυελίτιδα, η χολέρα και η ιλαρά και άλλα επικίνδυνα υλικά.

Επιστροφή στην τακτική των προκλήσεων απο την Άγκυρα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Προεκλογικό σποτ του κόμματος Ερντογάν εμφανίζει τη Δυτική Θράκη και ελληνικά νησιά ως εδάφη της Τουρκίας. Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο για νησιά και βραχονησίδες των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν είναι σαφές. Δεν απέκλεισε να υπάρξει νέα ένταση με την Ελλάδα.

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Χάρι Μπελαφόντε, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοποριακός ηθοποιός. Αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στη μάχη για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 19.15 ο δεύτερος αγώνας των τελικών στα πλέι οφ της Βόλεϊ λιγκ Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ.

Απόψε οι πρώτοι αγώνες για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας Ρεάλ Μαδρίτης- Παρτιζάν στις δέκα παρά τέταρτο και Μονακό- Μακάμπι Τελ Αβίβ στις εννέα και τέταρτο.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα