back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κοντά σε ιστορική πρόκριση η Βουλιαγμένη

Διαβάστε επίσης

Μόνο με…θαύμα θα χάσει πλέον η Βουλιαγμένη την πρόκριση -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στην τελική φάση του Champions League υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Με κορυφαίο τον Δημήτρη Νικολαϊδη που πέτυχε πέντε γκολ, η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς επικράτησε σήμερα στη Γεωργία 14-9 της Ντιναμό Τιφλίδας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, και βρίσκεται “αγκαλιά” με την προνομιούχο τέταρτη θέση.

Αν η Γιάντραν Σπλιτ γνωρίσει τις -εν πολλοίς φυσιολογικές- ήττες από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά αύριο και από την Προ Ρέκο στην Ιταλία την επόμενη αγωνιστική, ο ΝΟΒ εξασφαλίζει το εισιτήριο για το final-8 του Βελιγραδίου, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια του.

Η Βουλιαγμένη είχε ένα “νεκρό” διάστημα στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, στο οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ και προηγήθηκαν 3-2, με τον Μαγκρακβελίτζε να σκοράρει σχεδόν στην εκπνοή του οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, μετά από γρήγορη εναλλαγή τερμάτων (4-3), ο Νικολαϊδης με δύο διαδοχικά γκολ από τα 2μ. έδωσε ξανά προβάδισμα 5-4 στον ΝΟΒ, ο οποίος ξέφυγε 7-4 στο ημίχρονο, με σουτ των Καπότση και Κουρούβανη από την περιφέρεια, αλλά και εξαιρετική άμυνα στον παίκτη λιγότερο (οι Γεωργιανοί είχαν 2/7 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο ίδιο διάστημα η Βουλιαγμένη κέρδισε μόλις δύο ποινές).

Η διαφορά έφτασε στο +4 (9-5), με τον Καπότση να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό προσωπικό γκολ (έκλεψε τη μπάλα στην περιφέρεια, κολύμπησε γρήγορα και σκόραρε στην κόντρα από δύσκολη γωνία), αλλά ο Μαγκρακβελίτζε με δύο προσωπικά τέρματα μείωσε σε 9-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Τις όποιες… ανησυχίες διέλυσε ο Δημήτρης Νικολαϊδης, ο οποίος κέρδισε ένα πέναλτι που αξιοποίησε ο Καλογερόπουλος, πέτυχε ένα γκολ από τα 2μ. και άλλο ένα στην κόντρα, “κλειδώνοντας” την πολύτιμη νίκη του ΝΟΒ.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-5, 3-2, 2-5

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα