back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Α. Εξαδάκτυλος: Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να μην έχει ανεπιθύμητες ενέργειες και παρενέργειες

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως φάρμακο που να μην έχει ανεπιθύμητες ενέργειες και παρενέργειες. Πάντοτε τα φάρμακα χορηγούνται με βάση τη σχέση οφέλους-ζημίας η οποία είναι υπέρ του οφέλους», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του ΕΟΦ για τις παρενέργειες των εμβολίων κατά της covid-19 σύμφωνα με την οποία υπεβλήθησαν αναφορές για 63 θανάτους σχετιζόμενους με αυτά.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου τόνισε: «Τα εμβόλια δημιουργήθηκαν μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα λόγω της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας και παρείχαν μια τεράστια βοήθεια στο να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι υπάρχουν πιθανόν 63 σχετιζόμενοι με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θάνατοι , από ένα σύνολο 4.500.000 εμβολιασμών. Ουσιαστικά, οι 2 θάνατοι φαίνεται να προέρχονται πραγματικά από τα εμβόλια, ενώ υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες παρενέργειες».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι λόγω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να ανοίξει ξανά μια συζήτηση αμφισβήτησης των εμβολίων σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση είναι διαρκώς ανοιχτή. Είναι αναπόφευκτο ότι η ανακοίνωση του ΕΟΦ θα δώσει πάτημα στον κάθε ”ψεκασμένοι” να πει ότι έχει δίκιο που τάσσεται κατά των εμβολίων. Τα εμβόλια είναι θύματα της επιτυχίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμβολή τους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως για την παγκόσμια υγεία μετά το καθαρό νερό. Αν σήμερα μιλάμε χωρίς να φοράμε μάσκες, χωρίς να ταλαιπωρούμαστε ή να αγωνιούμε για το τι μπορεί να μας ξημερώσει αύριο σε σχέση με τον Covid-19 , το οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στους εμβολιασμούς».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα