back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αλκαράθ: “Η παρουσία του κόσμου είναι κίνητρο”

Διαβάστε επίσης

Ο Κάρλος Αλκαράθ, καλείται να γίνει ο -μόλις- δεύτερος τενίστας στην Ιστορία, μετά τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος θα κατακτήσει για δεύτερη διαδοχική φορά το τουρνουά της Μαδρίτης.

Λίγες ημέρες, μετά την νίκη με 6-3, 6-4 επί του Στέφανου Τσιτσιπά, στον τελικό της Βαρκελώνης, ο 19χρονος Ισπανός τενίστας και Νο2 στον κόσμο, θα επιχειρήσει να πάρει το τουρνουά της ισπανικής πρωτεύουσας, έχοντας χιλιάδες συμπατριώτες του στο πλευρό του.

Κάτι που όχι μόνο δεν του προκαλεί πίεση, αλλά αντίθετα, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο, όπως εξηγεί ο Αλκαράθ: «Δεν το εκλαμβάνω ως πίεση, στην πραγματικότητα, ισχύει το αντίθετο. Για εμένα είναι κίνητρο. Είναι χαρά να βλέπω τόσους πολλούς ανθρώπους, μου αρέσει να παίζω μπροστά σε τόσο μεγάλα πλήθη, και ακόμη περισσότερο στην Ισπανία. Είναι ένα πραγματικά μεγάλο κίνητρο. Κάθε τουρνουά στο οποίο πηγαίνω, πιστεύω ότι μπορώ να το κερδίσω και θα προσπαθώ να το κερδίσω.

Αλλά εάν δεν το πετύχω, δεν είναι αποτυχία για εμένα. Το να φεύγω από ένα τουρνουά πιστεύοντας ότι έχω αποτύχει, θα έχει να κάνει περισσότερο με το επίπεδο του τένις ή την στάση μου, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα. Εάν τα πάω καλά ψυχικά και παίζω καλά, δεν το εκλαμβάνω ως αποτυχία».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα