back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στην Τανάγρα αναμένεται στις 4 το απόγευμα το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν. Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες όσων ήδη επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Στο Σουδάν οι μάχες συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θεωρητικά εφαρμόζεται τριήμερη κατάπαυση του πυρός.

Πυρά και εκρήξεις ακούγονταν χθες βράδυ στην Ομντουρμάν, δίδυμη πόλη του Χαρτούμ, πάνω στον Νείλο, ενώ επλήγη και νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ανθρώπων.

Καταδικάζει ο ΟΗΕ τις επιθέσεις που πλήττουν αμάχους.

Τέσσερις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία που αφορούν αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ένα πιο αποτελεσματικό Δημόσιο και υλοποίηση πολιτικών για την στήριξη των νέων, αναμένεται να αποτυπώνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα παρουσιάσει στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού, “Ελληνικός Κόσμος” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας», τόνισε από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις 17.30 θα επισκεφθεί την Ιτέα.

«Η Δημοκρατική Παράταξη ξανάρθε πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης από τα Ιωάννινα, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. Στις 17:00 θα συναντηθεί με υγειονομικούς στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς”.

«Το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας τον λαό να το ψηφίσει. Χαρακτήρισε μούφα τη δήθεν προοδευτική κυβέρνηση -όπως την χαρακτήρισε- που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι αντικειμενικά υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γιατί « έχουν σύμπλευση στα βασικά θέματα». Αύριο ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στη Μυτιλήνη.

«Επιμένουμε στην επαναφορά τουλάχιστον μίας επενδυτικής ελληνικής κρατικής τράπεζας για να βοηθήσει στην ανάπτυξη», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αύριο και μεθαύριο θα περιοδεύσει σε Χανιά και Ηράκλειο.

Το ΜεΡΑ25 παρουσίασε το σχέδιο Οδυσσέας, που περιλαμβάνει την δημιουργία δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των κόκκινων δανείων

με στόχο, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, να μπει φρένο στην πώληση των δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τελευταία προθεσμία σήμερα για τα κόμματα που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές, να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους.

Δύο νέες χημικές ουσίες που προστατεύουν από τη μόλυνση με κορονοϊό ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες. Θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων εναντίον του ιού. Για την προστασία των ερευνητικών αποτελεσμάτων έχει κατατεθεί αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές οι τιμές στο 97,18% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», την 26η εβδομάδα εφαρμογής του. Η μεσοσταθμική αξία του είναι μειωμένη κατά 1% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι νέοι μερισματούχοι θα μπορούν να αιτούνται και να λαμβάνουν προεξόφληση μερισμάτων, προχωρά το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Και ο καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. 22 βαθμοί η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα