back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη 4ετία παρουσιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Με το μήνυμα «ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, για μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, ψηφιακή, πράσινη και κυρίως, ισχυρή» αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Ξάνθης.

“Η εναλλακτική προοπτική απέναντι στη ΝΔ είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας κατά βάση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι πρώτο κόμμα, και στο ΚΙΝΑΛ”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών. Συζήτησε τις προοπτικές της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λούις Ντε Γκίντος. Αύριο στις 8:45 το πρωί, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Όχι” σε κυβέρνηση ανοχής, απαντά το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζου. Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την αναγέννηση του ΕΣΥ παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συζήτηση με υγειονομικούς στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”.

“Το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται”, τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αύριο μεταβαίνει στην Μυτιλήνη.

“Θα πάμε στη Βουλή και θα καταψηφίσουμε όποια κυβέρνηση μας παρουσιαστεί” διεμήνυσε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αναφορικά με το ενδεχόμενο παροχής ψήφου ανοχής προς μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεικτή εικόνα εμφανίζει ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος από το Φόρουμ των Δελφών εμφανίστηκε σαφώς πιο αισιόδοξος για την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας της ευρωζώνης υποστηρίζοντας ότι έχει αποφύγει την ύφεση. Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ανέφερε ότι ενώ υπάρχουν θετικά μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού καθώς ο Γενικός δείκτης τιμών έχει ήδη μειωθεί και θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται, ταυτόχρονα ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός εμφανίζει σημάδια ακαμψίας. Ανέφερε ότι τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων δεν θα συνεχίσουν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό και το 2023, και εκτίμησε ότι οι μισθοί θα αυξηθούν φέτος στην Ευρωζώνη κατά μέσο όρο 5%.

Προσγειώθηκε στην Τανάγρα το δεύτερο αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέροντας 16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνους και 8 Φινλανδούς πολίτες, που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Ο ΠΟΥ προσπαθεί να εκτιμήσει τον βιολογικό κίνδυνο από το εργαστήριο όπου φυλάσσονταν παθογόνοι οργανισμοί στο Χαρτούμ – Βασικός κίνδυνος για τους Σουδανούς, η έλλειψη καθαρού νερού και εμβολίων

Συνελήφθη στη Σουηδία ένας από τους Κολομβιανούς που διέρρηξαν πέρυσι τον Ιούλιο πέντε θυρίδες τράπεζας στην Νέα Σμύρνη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με τον Κινέζο ομόλογο του, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο ίδιος συζήτησε τρόπους μιας «πιθανής συνεργασίας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης για την Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι Λευκορώσοι στρατιώτες εκπαιδεύθηκαν στη χρήση τακτικών πυρηνικών πυραύλων

Με τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής συνεχίζονται τα πλέι οφ στη Σουπερλίγκα. Στο ημίχρονο Βόλος- Παναθηναϊκός 0-0, πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε ο αγώνας Άρης- Ολυμπιακός, ενώ στις 9μμ θα παίξουν ΑΕΚ- ΠΑΟΚ.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα