back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Πυρκαγιά στο ρωσικό πολιτιστικό κέντρο – Εκτεταμένες ζημιές

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στην κυπριακή πρωτεύουσα Λευκωσία, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, λέγοντας ότι τα αίτια της ερευνώνται.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στο μεσημέρι στο συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, στέλνοντας στον ουρανό σύννεφα μαύρου καπνού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο κτίριο πέταξαν βόμβες μολότοφ.

«Σημειώθηκαν δύο ισχυροί κρότοι, φλέγονται οι τοίχοι και η σκεπή. Το κτίριο εκκενώθηκε. Η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο και στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες» είχε δηλώσει αρχικά η διευθύντρια του πολιτιστικού κέντρο Αλίνα Ράντσενκο.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες από την άφιξη της πυροσβεστικής στο σημείο.

«Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την αστυνομία και, αν χρειαστεί, με άλλες κρατικές υπηρεσίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Θύματα δεν υπήρξαν στο ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στην Λευκωσία, όλοι όσοι βρισκόνταν στο κτίριο απομακρύνθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο TASS το οποίο επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το κέντρο, το οποίο βρισκόταν υπό ανακαίνιση, θεωρείται ότι έχει στενούς δεσμούς με τη ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο και είναι δημοφιλής χώρος για εκθέσεις τέχνης και θεατρικές παραστάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα