back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Άρχισε η δίκη του αντιπολιτευόμενου Ρόιζμαν

Διαβάστε επίσης

Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος Εβγκένι Ρόιζμαν, ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Κρεμλίνου που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα αθώος κατά την έναρξη μιας δίκης στην οποία κατηγορείται ότι «δυσφήμησε» τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ρόιζμαν, 60 ετών, εμφανίσθηκε ντυμένος με μπλου τζιν και λευκό κοντομάνικο μπλουζάκι στην ακροαματική συνεδρίαση του δικαστηρίου που διεξάγεται στη Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια, σύμφωνα με την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης στο YouTube από υποστηρικτές του. Έχει καταγγείλει σθεναρά τη μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας από την έναρξή της στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ερωτηθείς από το δικαστή αν παραδέχεται την ενοχή του στην υπόθεση, ο Εβγκένι Ρόιζμαν απάντησε «όχι» και πρόσθεσε ότι θα εκφράσει λεπτομερέστερα την άποψή του για το θέμα μετά την παρουσίαση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία.

Πρώην δήμαρχος της Γεκατερίνμπουργκ, ο Ρόιζμαν κατηγορείται ότι «δυσφήμησε» το ρωσικό στρατό με βίντεο που ανήρτησε τον Ιούλιο 2022 στο YouTube επικρίνοντας τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Ο Εβγκένι Ρόιζμαν, δήμαρχος της Γεκατερίνμπουργκ από το 2013 ως το 2018, είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες φυσιογνωμίες της αντιπολίτευσης που έχουν παραμείνει στη Ρωσία και έχουν μέχρι τώρα αποφύγει μια βαριά ποινή φυλάκισης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα