back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σουδάν: Αεροσκάφος με πάνω από 100 ανθρώπους προσγειώθηκε στην Ολλανδία

Διαβάστε επίσης

Αεροσκάφος με 104 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Σουδάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αϊντχόφεν, στη νότια Ολλανδία, ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη το βράδυ το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αρχικά οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεταφερθεί στην Ιορδανία, όπου μπόρεσαν να επιβιβαστούν στην πτήση για την Ολλανδία.

«Πτήση από την Ιορδανία στην οποία επέβαιναν 104 απομακρυνθέντες προσγειώθηκε στην Αϊντχόφεν», συνόψισε ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούξτρα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας εξέφρασε ικανοποίηση διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον «ασφαλείς στην Ολλανδία» αφού βίωσαν «πολύ δύσκολη περίοδο στο Σουδάν».

Μεταξύ των 104 είναι Ολλανδοί και πολίτες άλλων κρατών, ανέφερε το ολλανδικό ΥΠΕΞ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Συνολικά πάνω από εκατό ολλανδοί υπήκοοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Σουδάν, οι μισοί με ολλανδικές πτήσεις. Ενώ 70 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων απομακρύνθηκαν επίσης με ολλανδικές πτήσεις, κατά τον κ. Χούξτρα.

Η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 72 ωρών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν, που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, τηρείτο εν μέρει χθες Τρίτη στο Χαρτούμ, ενώ πολλές ξένες χώρες επιτάχυναν τις προσπάθειές τους για να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κράτος της Αφρικής όπου επικρατεί χάος.

Δέκα ημέρες αφότου ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), ο ΟΗΕ έκανε λόγο χθες για τουλάχιστον 459 νεκρούς και πάνω από 4.000 τραυματίες. Ο απολογισμός αυτός είναι πιθανότατα υποτιμημένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα